Παγκόσμια Ημέρα Καρδίας, 29 Σεπτεμβρίου

Σεπτεμβρίου 29, 2017

Παγκόσμια Ημέρα Καρδίας, 29 Σεπτεμβρίου

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ ενημερώνει τους φίλους και υποστηρικτές της ομάδας μας, ότι σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδίας.

 

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καρδιοπάθειες και τους τρόπους πρόληψης, καθώς τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εμφράγματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Καρδίας, καθιέρωσε από το 1999 την Παγκόσμια Ημέρα Καρδίας με σκοπό να ενημερώσει την κοινωνία ότι η ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, καθώς επίσης το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα και σε εγκεφαλικά επεισόδια.

 

Με το μήνυμα «Δώσε Δύναμη στη Ζωή σου», η εκστρατεία ενημερώνει τον κόσμο ότι με μερικά απλά βήματα, όπως η υγιεινή διατροφή, η μείωση του αλκοόλ και η διακοπή του καπνίσματος, μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδίας.

 

Στη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού συμμετέχει η UEFA και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρο. Για περισσότερες πληροφορίες στην επιστήμη ιστοσελίδα του οργανισμού: http://www.world-heart-federation.org/

                                      

Γραφείο Τύπου

Εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ