Στην έκδοση του EFDN η δράση του Απόλλωνα για το #morethanfootball

Ιουνίου 28, 2018

Στην έκδοση του EFDN η δράση του Απόλλωνα για το #morethanfootball
To EFDN (EUROPEAN FOOTBALL FOR DEVELOPMENT NETWORK) θέσπισε για 18 ημέρες την εκστρατεία με το hashtag #morethanfootball που καλούσε τις ομάδες – μέλη της να προβάλλουν δράσεις που να αναδεικνύουν ότι το ποδόσφαιρο, είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο.

 
Σε αυτή την εκστρατεία συμμετείχαν 89 ευρωπαϊκές ομάδες από 30 χώρες με την παρουσία του Απόλλωνα να γίνεται αισθητή από το ίδρυμα και να περιλαμβάνεται μέσα στην ετήσια έκδοσή τους με τις δράσεις των ομάδων για την προβολή της πιο πάνω εκστρατείας. Ανάμεσα σ’ άλλες ξεχωρίζει η παρουσία της Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μονακό.

 
Η περίοδος της εκστρατείας #Morethanfootball έλαβε χώρα από τις 21 Μαρτίου μέχρι 8 Απριλίου 2018 και η προβολή της έφτασε σε 18 εκ. χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

 
Ο CEO του ΕFDN, Hubert Rovers, δήλωσε ότι «η επιτυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός πως δεν αρκέστηκε ένας οργανισμός στο να αναφέρει μια ιστορία, αλλά στο ότι ασχολήθηκε ολόκληρη η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινωνία με αυτό. Ομάδες, ομοσπονδίες και ποδοσφαιριστές εξήγησαν την αξία που έχει το ποδόσφαιρο στην κοινωνία και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει. Χάρις σε όλους τους συμμετέχοντες, το κοινωνικό έργο και τα κοινωνικά προγράμματα του οργανισμού έλαβαν της προσοχής που άξιζαν», κατέληξε.

 
Η δράση του Απόλλωνα σε αυτή την εκστρατεία περιέλαβε την επίσκεψη του Μπρούνο Βάλε σε δημοτικό σχολείο μιλώντας τους για το ποδόσφαιρο και η προσθήκη του banner #morethanfootball στην επίσημη φωτογράφιση πριν τον αγώνα με την Ομόνοια στο Τσίρειο στάδιο στις 4 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι η ομάδα μας έλαβε μέρος στην εν λόγω καμπάνια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
 

 
 
Λίγα λόγια για το EFDN

 
Το European Football for Development Network (EFDN) αποτελείται από επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς Συλλόγους οι οποίοι όχι απλά είναι δεσμευμένοι στην Κοινωνική Ευθύνη αλλά επίσης έχουν πάθος να συνεργαστούν και να εμπλακούν μεταξύ τους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η συνεργασία δημιουργεί ένα δίκτυο για διαμοιρασμό γνώσεων που αναπτύσσει μια ποικιλία εκπαιδευτικών μεθόδων η οποία τροφοδοτεί απευθείας την τοπική κοινωνική ευθύνη και τα προγράμματα στις κοινότητες. 

Οι στόχοι του δικτύου μας είναι η προαγωγή της δύναμης του ποδοσφαίρου ως ενός εργαλείου κοινωνικής ανάπτυξης, ανταλλαγής γνώσεων και δημιουργίας ευκαιριών χρηματοδότησης για τοπικές συμμετοχές των μελών μας στις περιοχές τους.

 
Το δίκτυο αυτή την στιγμή αποτελείται από 31 Συλλόγους προερχόμενους από 16 Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι επωφελούνται από τον επίσημο στρατηγικό συνεταιρισμό μας με την FARE (Football Against Racism Europe), CAFÉ (Centre for Access in Football Europe), το Social Football Club Alliance, το δίκτυο European Healthy Stadia Network, το European Club Association και το UEFA Foundation for Children.
 
 
 
Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ