Πρώτη δόκιμη για το έξυπνο Wi- Shoe!

Ιανουαρίου 22, 2016

Πρώτη δόκιμη για το έξυπνο Wi- Shoe!

ToΣωματείο του Απόλλωνα εδώ και δύο χρόνια έχει συμβληθεί με ένα projectπου αφορά ένα αθλητικό παπούτσι που κατασκευάσθηκε και είναι σε προκαταρτικό σχεδιασμό.

 

Το εν λόγω αθλητικό παπούτσι δοκιμάσθηκε χθές από τις δύο Αθλήτριες της Πετόσφαιρας Γυναικών Hudima Veronika και Νικολίνα

 

Σπύρου.Τα σχετικά τεστ έγιναν από τους υπευθύνους του project Σταύρο Χατζηγιάνη Αντώνη Χατζιαντώνη τους οποίους και ευχαριστούμε για την συνεργασία.


Το Σωματείο του Απόλλωνα πάντα πρωτοπόρο και έτοιμο να βοηθήσει για το καλό του Αθλητισμού.Είναι για μας ιδιαίτερη τιμή που μεταξύ όλων των άλλων Σωματείων επιλέχθηκε να είμαστε εμείς που θα δοκιμάσουμε το wi-shoe(project).


Σημειώστε ότι μέσα στον μήνα Δεκέμβριο είχε Επιτυχή ολοκλήρωση δοκιμών ερευνητικού έργου προκαταρτικής δοκιμής.

 

Το ερευνητικό έργο Wi-Shoe(www.wishoe.eu), του οποίου συντονιστής είναι η κυπριακή εταιρεία CyRIC– Cyprus Research and Innovation Cente Ltd(www.cyric.eu) , ολοκλήρωσε με επιτυχία τις συγκεντρωτικές δοκιμές και τη φάση επίδειξης.


Σκοπός του έργου, το οποίο ολοκληρώθηκε και επίσημα στο τέλος του 2015, ήταν η δημιουργία ενός παπουτσιού, που με τη βοήθεια αισθητήρων και ηλεκτρονικών υποσυστημάτων, να είναι σε θέση να μετρήσει διάφορες σημαντικές παραμέτρους της βάδισης, καθώς και την ενέργεια που ξόδεψε ο χρήστης.

 

Το Wi-Shoe δεν είναι ένα ακόμη «έξυπνο» παπούτσι που ενημερώνει τον ερασιτέχνη χρήστη για τις επιδόσεις του, αλλά είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, καθώς και σε ιατρούς και επαγγελματίες του ιατρικού χώρου.


 

Η ομάδα εργασίας του έργου, που περιλαμβάνει σημαντικές ευρωπαϊκές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα, κατάφερε να πετύχει το στόχο της και δημιούργησε δύο ειδών παπούτσια (ένα αθλητικό και ένα καθημερινής χρήσης), τα οποία μπορούν να μετρήσουν διάφορες παραμέτρους της βάδισης με εξαιρετική ακρίβεια, χωρίς ο άνθρωπος που τα φοράει να πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ ότι κάνει με τα συμβατικά παπούτσια του.

 

Το σύστημα περιλαμβάνεικαι μια εφαρμογή για smartphones, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να λαμβάνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποια κρίσιμη παράμετρος είναι εκτός ορίων.

 

Στα αποτελέσματα του έργου περιλαμβάνεται και η επαγγελματική έκδοση του software, το οποίο επιτρέπει στους ειδικούς να μελετήσουν με λεπτομέρεια όλα τα δεδομένα που καταγράφει το Wi-Shoe.

 

ToWi-Shoeξεχωρίζει για τη μεγάλη ακρίβεια στις μετρήσεις του, όπως έδειξαν και οι συγκριτικές δοκιμές με επαγγελματικά συστήματα μέτρησης παραμέτρων βάδισης που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 

Το Wi-Shoe, δοκιμάστηκε από την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Απόλλωνα Λεμεσού, καθώς και από το κέντρο αποκατάστασης ANIMUSστην Ελλάδα.

 

Τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σε ανοιχτή ημερίδα που έλαβε χώρα στις 11 Δεκεμβρίου στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, στην Ελλάδα.


Το έργο Wi-Shoeσυγχρηματοδοτήθηκε από το 7ο ΠΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και επίδειξη (αριθμός έργου: 605777).