Αλ. Τσόρνιγκερ: «Όταν γίνονται αλλαγές χρειάζεται χρόνος»

Δηλώσεις στο επίσημο μας κανάλιπαραχώρησε ο προπονητής της ομάδας μας Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ενόψει του αγώνα με τον Άρη.

«Αυτές τις δύο εβδομάδες προετοιμαστήκαμε χωρίς τους διεθνείς ποδοσφαιριστές μας και επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη και δημιουργία του παιχνιδιού.

Δώσαμε δύο φιλικά, στο ένα ηττηθήκαμε από την Πάφο, παρόλο που δεν είχαμε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι. Στο δεύτερο νικηφόρο φιλικό (σ.σ. με Ονήσιλο) είδαμε σημαντική βελτίωση αναφορικά με την ανάπτυξη και τη δομή του παιχνιδιού μας.

Παρατηρήσαμε ότι δείχνουμε περισσότερη σταθερότητα και δεν προχωρούμε σε τόσες ατομικές ενέργειες κι αποφάσεις όπως στα πρώτα παιχνίδια.

Αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο, ολοκληρώσαμε θετικά το παιχνίδι με τον Εθνικό, δεν θα έλεγα εντυπωσιακά, αλλά καλά, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εργατικότητα και τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε τον αγώνα και το γεγονός ότι μείναμε νωρίς πίσω στο σκορ. Τώρα πρέπει να πραγματοποιήσουμε το επόμενο βήμα.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στον Άρη, με βιντεοανάλυση και ειδικές ασκήσεις προπόνησης που αφορούν τον επερχόμενο αγώνα.

Όσοι βρέθηκαν στο Τσίρειο στον πρώτο αγώνα, μας υποστήριξαν σε μεγάλο βαθμό. Παρόλο που ήταν δύσκολο επειδή μείναμε πίσω στο σκορ από το 8’ αλλά και μετά που ισοφαριστήκαμε σε 2-2.

Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις των οπαδών οι οποίοι θέλουν να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα κι αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά βρισκόμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση φέτος.

Αλλάξαμε τη μισή ομάδα, υπάρχει νέος προπονητής, νέα νοοτροπία, νέα κουλτούρα και φιλοσοφία. Χρειάζεται χρόνος για να αλλάξουν όλα αυτά. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού. Όταν γίνονται αλλαγές χρειάζεται χρόνος.

Ειδικά οι οπαδοί που ήρθαν στο γήπεδο και μας στήριξαν με τον τρόπο τους, μας έσπρωξαν στο τέλος του παιχνιδιού επειδή ένιωθαν ότι η ομάδα πάει για τη νίκη και αυτό μας βοήθησε στο να πετύχουμε. Τώρα τους περιμένουμε όλους πίσω στο Τσίρειο για ακόμη ένα παιχνίδι».

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού