Απόλλων Παντού

Για μία Λεμεσό καθαρή

Κινήσεις όμως έγιναν και για την καθαριότητα της πόλης, με τη συμμετοχή κι αθλητών μας εκτός από τον απλό κόσμο, αφού σύνθημά μας είναι «Μία Λεμεσός καθαρή», που θα προσφέρει τα πάντα στους κατοίκους της.

Ελλάδα και Ιταλία

Πέρα από το εσωτερικό, οι δραστηριότητές μας επεκτάθηκαν και στο εξωτερικό. Μετά από πρωτοβουλία της Λέσχης Φίλων του Απόλλωνα και μέσω της «ημερίδας αλληλεγγύης», που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2012, συγκεντρώθηκαν πολλά κιβώτια με τρόφιμα, τα οποία στάλθηκαν στην Ελλάδα ως βοήθεια στο δοκιμαζόμενο λαό της μητέρας πατρίδας.

Κάτι ανάλογο έγινε βέβαια και στις 12 Μαρτίου 2013, αυτή τη φορά για τους συμπατριώτες μας στην Κύπρο, όταν κατάφερε να γίνει κατορθωτή η προσφορά εξήντα κιβωτίων με στερεά τρόφιμα και ξηρά τροφή σε αντίστοιχο αριθμό οικογενειών άπορων μαθητών του Λυκείου Πολεμιδιών.

Παράλληλα και το σωματείο του Απόλλωνα είχε προχωρήσει κατά καιρούς σε ανάλογες ενέργειες, συγκεντρώνοντας ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια για άπορες οικογένειες, τα οποία και δόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης μας.

Το τελευταίο επεισόδιο, όχι όμως κι έσχατο, της κοινωνικής προσφοράς του Απόλλωνα διαδραματίστηκε επί ιταλικού εδάφους! Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο της προετοιμασίας της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ιταλία, άπαντες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Irifor del Trentino (σύνδεσμος τυφλών) για να προσφέρουν με την παρουσία τους στο κοινωνικό έργο το οποίο προσφέρει στην περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ποδοσφαιριστές της ομάδας μας φωτογραφήθηκαν με μέλη του συνδέσμου, με τον Ραχίντ Χαμντάνι να παραδίδει το επίσημο λάβαρο του ένδοξου σωματείου μας. Μάλιστα, αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές μας έδωσαν και τη δική τους εισφορά στο σύνδεσμο.

Όλες αυτές οι κινήσεις σε καμία περίπτωση δεν έχουν ως στόχο την αυτοπροβολή, αλλά να αποτελούν οδηγό για το ποιοι είμαστε και πώς πρέπει να πράττουμε σε κάθε περίπτωση. Να θυμόμαστε και να συνεχίζουμε κάθε ενέργεια που πραγματοποιείται για έναν κοινωφελή σκοπό. Να δεσμευθούμε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο και μεγαλύτερο σθένος αυτή την προσπάθεια.

Γιατί Απόλλων δεν σημαίνει μόνο ποδόσφαιρο ή γενικότερα κάποιο άλλο άθλημα. Γιατί Απόλλων είναι καθετί που τον θυμίζει. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, γι’ αυτό είναι ο «Θρύλος» το καμάρι της Λεμεσού. Γιατί ο ρόλος του Απόλλωνα είναι πολύπλευρος, πολυσύνθετος και πολυδιάστατος και οι δραστηριότητές του δεν σταματούν μόνο στην προσφορά του στον αθλητισμό, αλλά μέσω αυτού προσπαθεί να παράγει κοινωνικό έργο και να δείχνει σ’ όλους ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από ένα γκολ, ένα καλάθι ή μία κατάκτηση τίτλου.