Β. Μιλόγεβιτς: Αν δεν το πίστευα δεν θα ερχόμουν

Παρουσιάστηκε στο φίλαθλο κοινό και στα ΜΜΕ ο νέος προπονητής της ομάδας μας κ. Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Διαβάστε πιο κάτω όλα όσα λέχθηκαν στην δημοσιογραφική διάσκεψη:

Νίκος Κίρζης: “Καλωσορίζω τον κ. Μιλόγεβιτς, δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για το ποιος είναι. Ένας προπονητής με προσωπικότητα και πάρα πολλές εμπειρίες, ένα βιογραφικό που πολλοί θα ζήλευαν. Θεωρούμε πως αυτή τη στιγμή είναι ο καταλληλότερος. Ξέρει που έρχεται και τις προσδοκίες αλλά και τη νοοτροπία μας. Του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή αρχή την Κυριακή. Εύχομαι να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε στις τελευταίες του ομάδες στην Κύπρο και να γράψει και με τον Απόλλωνα ιστορία”

Βλάνταν Μιλόγεβιτς: “Ευχαριστώ πρόεδρε. Ήταν όλα ξαφνικά για μένα αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του προέδρου. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά μετά που μιλήσαμε με τον πρόεδρο και τον κ. Μάκη. Πάντα μου αρέσουν τα δύσκολα. Στη ζωή δεν υπάρχουν εύκολα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έρχομαι σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Γνωρίζω πολλά για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Έφυγαν αρκετοί σημαντικοί παίκτες, ήρθαν άλλα παιδιά και θέλουν πίστωση χρόνου. Αυτό δεν είναι άλλοθι. Στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Είναι πρόκληση και στοίχημα για μένα, να πετύχουμε όλοι μαζί. Θέλουμε δίπλα μας τους φιλάθλους. Γνωρίζω τι θέλει η ομάδα και που στοχεύει. Μίλησα με τον πρόεδρο και τον κ. Παπαϊωάννου, αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά. Τώρα μας ενδιαφέρει το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα. Παρόλο που έχουμε μόνο δύο μέρες, είμαι σίγουρος πως θα πάμε καλά”.

Ακολούθως τέθηκαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

-Μετά από την παρουσία σας στον ΑΠΟΕΛ είχατε προτάσεις από αλλού, γράφτηκε για την Πάφο: “Η Κύπρος θα είναι πάντα στην καρδιά μου και μου αρέσει το ποδόσφαιρο της Κύπρου. Δεν θέλω να μιλήσω αν υπήρχαν προτάσεις, γράφτηκαν από τους δημοσιογράφους. Τώρα κάναμε ένα τηλέφωνο με τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη, με τον οποίο έχουμε φιλικές σχέσεις πολλά χρόνια, εξηγώντας μου κάποια πράγματα για τα οποία με ενδιαφέρουν σε ότι αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα, με ικανοποίησαν οι απαντήσεις του έχω να πω ότι μου αρέσουν τα δύσκολα. Τώρα είναι υπό πίεση η ομάδα, πάντα έτσι είναι όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα. Πιστεύω στον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου, θέλω πολύ να βοηθήσω αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Πρέπει να είναι όλοι μαζί μας για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

-Ο Απόλλωνας θα είναι μέσα στα φαβορί για τον τίτλο; Και πόσο χρόνο χρειάζεται η ομάδα; “Μακάρι να μπορούσα να το ξέρω πότε μπορεί να είναι έτοιμη η ομάδα. Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό. Αυτή τη στιγμή μπορώ να υποσχεθώ ότι μέσα από τη δουλειά και με υπομονή θα βελτιωθεί η ομάδα. Μακάρι να ήξερα πότε θα γίνει, είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται υπομονή. Η ομάδα μετά από πολλά χρόνια δεν βγήκε Ευρώπη και η διοίκηση πήρε το ρίσκο να φρεσκάρει την ομάδα, δεν είναι εύκολο, έφυγαν παίκτες κλειδιά και χρειάζεται χρόνος επειδή είναι από πολλές διαφορετικές χώρες. Είναι η δουλειά μου και το σίγουρο είναι πως όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποκτήσουν χημεία, τόσο το καλύτερο.”.

-Αναλαμβάνετε πάλι ένα ρόστερ που δεν το χτίσατε εσείς, πόσο δύσκολο είναι αυτό; “Υπάρχει κάτι εύκολο; Αν ήταν όλα τέλεια σίγουρα δεν θα ερχόμουν εγώ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε και ο κόσμος να μας στηρίξει, πρέπει να καταλάβει ότι έγιναν ριζικές αλλαγές. Μου έχει συμβεί ξανά αυτό, στον Ερυθρό Αστέρα αλλάξαμε πλήρως την ομάδα, είναι πιο εύκολο όταν έρχεσαι από την αρχή και κτίζεις εσύ το ρόστερ αλλά έχω εμπιστοσύνη στον κ. Μάκη, έκανε πολύ καλή δουλειά και στη Νέα Σαλαμίνα, έχουμε συζητήσει τις προηγούμενες ώρες και νομίζω είμαστε στην ίδια γραμμή. Δεν λέμε πολλά λόγια, στο ποδόσφαιρο ο χρόνος πιέζει και θέλω να πω ότι δεν κοιτάμε τι έγινε, βλέπουμε την επόμενη μέρα. Είναι δύσκολο αλλά το πιστεύω. Αν δεν το πίστευα, δεν θα ερχόμουν”.

Αν θα εισηγηθεί να γίνουν νέες προσθήκες: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε συζητήσεις. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες μέρες. Τελειώνει η μεταγραφική περίοδος σε δύο εβδομάδες και δεν είναι εύκολο. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εγώ δουλεύω με το υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή. Δεν θα κάνουμε απλά μια μεταγραφή για να λέμε ότι κάναμε μεταγραφή. Το ρόστερ είναι συμπληρωμένο όπως με πληροφόρησε ο Μάκης. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει να γνωρίσω τους παίκτες που έχω και να πάρω το καλύτερο από αυτούς”.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού