Δημιουργούμε το “Μπλε μονοπάτι για τον Αυτισμό”

Η 2α Απριλίου 2021 έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο αυτισμός είναι μια σύνθετη αναπτυξιακή διαταραχή του ανθρώπου και παρουσιάζεται σε όλες τις φυλετικές, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, και τα αγόρια έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από ότι τα κορίτσια.

Ο αυτισμός περιορίζει την ικανότητα ενός ατόμου να επικοινωνήσει και να σχετίζεται με τρίτους, ακόμα και στις περιπτώσεις που η νοημοσύνη του ατόμου είναι υψηλότερη από του μέσου ανθρώπου. Υπάρχουν επίσης εμμονές με την τήρηση αυστηρής ρουτίνας, τις επαναληπτικές κινήσεις και την ενασχόληση με αντικείμενα, καταστάσεις, γεγονότα.

Έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και σε επικοινωνία με τον Παγκύπριο σύνδεσμο για άτομα με Αυτισμό στη Κύπρο, ο Απόλλωνας Λεμεσού στηρίζει και προωθεί όλες τις ενέργειες του συνδέσμου οι οποίες παραθέτονται πιο κάτω.

Καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό όπως στηρίξει τις προσπάθειες του συνδέσμου. Στείλτε τις φωτογραφίες σας φορώντας κάτι μπλε και με αυτό τον τρόπο να συμπαρασταθούμε και να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες του συνδέσμου και ταυτόχρονα να εξαπλώσουμε το μήνυμα για αποδοχή της διαφορετικότητας.

Το μήνυμα του συνδέσμου:

“Με αφορμή αυτή την ημέρα αλλά και την καθοριστική σημασία που έχει για εμάς και τα παιδιά μας, ως ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό στην Κύπρο, διοργανώνουμε τις ακόλουθες εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η μεγάλη μας εκδήλωση φέτος με το όνομα DREAMING HEARTS διοργανώνεται διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας και των απαγορευτικών μέτρων με τη σημαντική συμβολή και υποστήριξη της εταιρίας DJ NICK SOUNDS AND VISION LTD, την οποία ευχαριστούμε. Η εκδήλωση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία της πιο πάνω εταιρείας, που έγινε αποδεκτή με χαρά από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και πρόκειται για ένα υπερθέαμα μουσικής στο Κούρειο Θέατρο μέσα από δύο θαυμάσιους Dj της εταιρείας DJ NICK SOUNDS AND VISION LTD, διάρκειας μιας ώρας. Θα αρχίσει να προβάλλεται από την Παρασκευή 2/4/21 στην κύρια σελίδα της εταιρείας στο Facebook, στην κεντρική  σελίδα του Συνδέσμου μας   αλλά και σε άλλες σελίδες, όπου θα κοινοποιείται συνεχώς μέχρι τις 11/4/21. Στο κάτω μέρος του βίντεο, θα υπάρχει ένας σύνδεσμος της JCC Payments, μέσω του οποίου οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν εισφορές ηλεκτρονικά, απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό του συνδέσμου μέχρι και τις 11/4/21.

Επιπλέον, φέτος διοργανώνουμε μια ξεχωριστή καμπάνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να ωθήσει τον κόσμο να δημοσιεύσει φωτογραφίες του φορώντας κάτι μπλε, ως ένδειξη συμπαράστασης και ενδυνάμωσης της προσπάθειας του Συνδέσμου μας. Επιπλέον, άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, αθλητές, ποδοσφαιριστές αλλά και δημοσιογράφοι θα δημοσιεύουν με παρόμοιο τρόπο φωτογραφίες με τη μπλε φανέλα του Light it up Blue και μηνύματα ευαισθητοποίησης κάνοντας tag τις σελίδες του Παγκύπριου Συνδέσμου για άτομα με Αυτισμό σε όλες τις πόλεις αλλά και την κεντρική στο Facebook @cyprusautismassociation ή στο Instagram @autismsocietycyprus.

Καταλήγοντας, ζητάμε από όλους να δημιουργήσουμε ένα ΜΠΛΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ. Μόνο όταν μπούμε στη διαδικασία να νιώσουμε και να καταλάβουμε πως σκέφτεται ένα άτομο με αυτισμό, μπορούμε να σταθούμε δίπλα του και να του προσφέρουμε αγάπη. Με όλες τις δράσεις, θέλουμε κυρίως, να εστιάσουμε στην ενημέρωση, στη συμπερίληψη και στην ευαισθητοποίηση προς τα άτομα με Αυτισμό. Έννοια μας η διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους αλλά και η υλοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων υποδομών εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και υποστηριζόμενης διαβίωσης. Αυτό όμως δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να υλοποιηθεί χωρίς την βοήθεια του Κράτους, των εθελοντών αλλά και τις εισφορές του απλού κόσμου.”

Από την πλευρά μας, θα εξαπλώσουμε το μήνυμα και θα φωνάξουμε το μήνυμα για αποδοχή της διαφορετικότητας.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Ποδόσφαιρο