Εκπληρώνεται το μεγαλύτερο μου όνειρο!

Στο περιοδικό Απόλλων Λεμεσός μίλησε ο νέος τεχνικός της ομάδας μας κ. Μπογκντάν Αντόνε ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν καταφέρουμε να μπούμε στην πρώτη εξάδα, τότε η έξοδος στην Ευρώπη είναι εφικτή.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αυτό-συστήνεται σε μια μίνι συνέντευξη για να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Πιο κάτω διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από τις δηλώσεις του ενώ στο τέλος υπάρχει σύνδεσμος που οδηγεί σε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Καλωσόρισες και πάλι στον Απόλλωνα, από ένα διαφορετικό πόστο αυτή τη φορά. Τι σημαίνει για σένα ότι αναλαμβάνεις την τεχνική ηγεσίας της ομάδας μας;

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη. Ήταν το όνειρό μου να προπονήσω τον Απόλλωνα μια μέρα. Όποιος ποδοσφαιριστής πέρασε από αυτή την μεγάλη και σπουδαία ομάδα θα ήταν τιμή του να καθοδηγήσει τον Απόλλωνα στο μέλλον. Ανεξαρτήτως της πορείας που διαγράφει αυτή την περίοδο, είμαι σίγουρος ότι θα διαχειριστούμε σωστά την ομάδα στην επιτυχία. Αρχικά να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το γεγονός ότι αγωνίστηκες στην ομάδα μας στο παρελθόν και γνωρίζεις τη νοοτροπία που υπάρχει και την ιστορία του συλλόγου πιστεύεις ότι είναι κάτι που σε βοηθάει;

Φυσικά. Στα πέντε χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα έζησα τον Απόλλωνα σε διάφορες καταστάσεις. Στην πρώτη χρονιά διεκδικούσαμε πρωτάθλημα, μετά προσπαθούσαμε να παραμείνουμε κατηγορία και μετά το κατακτήσαμε ενώ την επόμενη ήμασταν μέτριοι. Ήταν τρελή περίοδος! Έχω όμορφες αναμνήσεις από την ομάδα και γνωρίζω τι σημαίνει Απόλλωνας όπως και για τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τη διοίκηση και τους οπαδούς της. Ήταν σημαντικά τα πέντε χρόνια που έζησα εδώ για μένα και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσουν και στη σημερινή μας κατάσταση.

Τι είδους προπονητής είσαι; Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σχηματισμός και ποιος είναι ο τρόπος σου αρέσει να αγωνίζονται οι ομάδες σου;

Στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τη φιλοσοφία μου. Προηγούνται τα αποτελέσματα. Υπό κανονικές συνθήκες μου αρέσει ο σχηματισμός 4-3-3, να παίζουμε επιθετικά και να πιέζουμε ψηλά.

Τώρα θα πρέπει να προσαρμοστώ με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε, να ανακαλύψω πως μπορούμε να πάρουμε το μέγιστο από αυτούς και σε ποια θέση αισθάνονται πιο άνετα για να αγωνίζονται. Τις πρώτες μέρες εκτός από τις προπονήσεις, συνομιλώ μαζί τους για να τους καταλάβω και να μου εξηγήσουν πως μπορούν να μας βοηθήσουν και να τους βοηθήσουμε. Στόχος μου είναι να πάρουμε το μέγιστο από τον καθένα για την ομάδα μας.

Το σύστημα δεν είναι κάτι μόνιμο αλλά αντιθέτως μπορεί να τροποποιείται σε κάθε αγώνα αναλόγως του αντιπάλου, των συνθηκών και της κατάστασης που υπάρχει. Αυτό ωστόσο πιστεύω μπορεί να γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο καθώς προηγούνται τα καλά αποτελέσματα και οι νίκες παρά οι καλές εμφανίσεις. Ιδιαίτερα τα επόμενα τρία παιχνίδια πριν τα playoffs είναι καθοριστικά. Θέλουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να βρισκόμαστε στην πρώτη εξάδα. Προτιμώ τους βαθμούς παρά τις εμφανίσεις. Θα είμαστε κυνικοί προς το παρόν.

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Απόλλωνα που τον συναντάς μετά από τόσα χρόνια;

Αρχικά θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα και να τους παρακαλέσω να έρθουν στο πλευρό της ομάδας. Τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο και τώρα είναι η στιγμή για να δείξουν την αγάπη και τη στήριξή τους προς την ομάδα. Μόνο μαζί μπορούμε να επαναφέρουμε την κατάσταση εκεί που πρέπει και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες.

Το πιστεύω πάρα πολύ ότι αν καταφέρουμε να μπούμε στην εξάδα, θα καταφέρουμε να βγούμε και στην Ευρώπη. Προηγείται η είσοδος μας στην εξάδα όμως. Όλη μας η συγκέντρωση είναι στον Ακρίτα.

Γι’ αυτό περιμένω όσο το δυνατόν περισσότερους στο «Στέλιος Κυριακίδης» και να τους ακούω να τραγουδούν για την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

Τους χρειαζόμαστε για να μας ωθήσουν προς τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Το να είμαι ο προπονητής του Απόλλωνα ήταν το μεγαλύτερο μου όνειρο, γνωρίζω που βρίσκομαι κι έχω την ευθύνη να φέρω την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.