Εννέα χρόνια ήταν πολλά: Το έκτο κύπελλο

Εννέα χρόνια χωρίς κατάκτηση ενός κυπέλλου ήταν πολλά για τον Απόλλωνα, έτσι τη σεζόν 2009-2010 όλα συνηγόρησαν πια μαζί μας. Για να κατακτήσουμε αυτό τον τίτλο, οι ποδοσφαιριστές μας πέρασαν τέσσερις διαδοχικά μεγάλους αντιπάλους με αποδόσεις από πολύ καλές μέχρι άριστες. Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ ήταν τα εμπόδια που μπορεί να ήταν ψηλά, αλλά ευτυχώς τα υπερπήδησαν οι ποδοσφαιριστές μας.

Η πορεία προς την κατάκτηση του τροπαίου ξεκίνησε με ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα (1-0) στο «Αμμόχωστος» αλλά στον επαναληπτικό σαφώς βελτιωμένοι, επιβάλαμε το παιχνίδι μας και κερδίσαμε με 2-0.

Στην προημιτελική φάση συναντήσαμε την Ανόρθωση την οποία αποκλείσαμε με δύο νίκες, 3-1 εκτός και 3-2 στη Λεμεσό. Στα ημιτελικά σειρά είχε η ΑΕΛ την οποία επίσης κερδίσαμε και στους δύο αγώνες με το ίδιο σκορ (1-0)

Ο τελικός διεξήχθηκε στις 15 Μαΐου 2010 με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΖ. Πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό ο Νούνιες έκανε το μπάσιμο και τη σέντρα από δεξιά, ο Κόντης δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή και ο Μπαγκούρα έγραψε το 1-0. Ήταν φυσικό μετά ο ΑΠΟΕΛ να αντιδράσει και έτσι έγινε, αφού σιγά σιγά πήρε πρωτοβουλία και στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία στο 23ο λεπτό ισοφάρισε με κεφαλιά του Ζεβλάκοφ. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το παιχνίδι παιζόταν στα ίσα αν και ο ΑΠΟΕΛ, είχε περισσότερη κατοχή αλλά ο Απόλλωνας ήταν πιο επικίνδυνος επιθετικά, χάνοντας μάλιστα μια πολύ καλή ευκαιρία στο 45΄.


Στην επανάληψη η ομάδα μας βελτιώθηκε και έδειχνε να θέλει πιο πολύ αυτό τον τίτλο.  Έτσι, δημιούργησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ατόρνο στο 54΄ και στο 57΄, τις οποίες όμως απώλεσε, όπως απώλεσε και ο ΑΠΟΕΛ  ευκαιρία στο 65΄με το Χαραλαμπίδη. Έτσι φτάσαμε στο 73ο λεπτό, όταν ο Μερκής με κεφαλιά βολίδα μετά από φάουλ του Κιντέρος, έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα με 2-1. Το σκορ διατηρήθηκε μέχρι τέλους, γιατί, όπως είπαμε, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει.

Η ομάδα αγωνίστηκε με τους Σβαλόφσκι, Λόπες, Σεγκάρες, Μερκή, Σάλες, Κιντέρος, Οσενί, Μπαγκούρα (89΄ Σταύρου), Ατόρνο (76΄ Λάι), Αβραάμ (81΄ Νεβά) και Νούνιες.