Επάξια εκπροσώπηση του Απόλλωνα στο U17 EURO

Ο Κοσμάς Ιωάννου, ένα από τα πολλά υποσχόμενα ταλέντα της Ακαδημίας μας, είχε αξιοσημείωτη παρουσία στο U17 EURO 2024 εκπροσωπώντας την Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι η εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, η απόδοση του Ιωάννου ξεχώρισε, αναδεικνύοντας τις δυνατότητές του σε διεθνές επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, η Κύπρος αντιμετώπισε ισχυρούς αντιπάλους, όπως η Τσεχία, η Σερβία και η Ουκρανία. Ο Ιωάννου ξεκίνησε βασικός σε δύο από τους τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων, δείχνοντας τις εξαιρετικές ικανότητες και την αφοσίωσή του στο άθλημα.

Σε αυτούς τους αγώνες, ο Ιωάννου κατέγραψε ποσοστό επιτυχημένων πασών 73,07%, ολοκληρώνοντας 63 σωστές πάσες. Σε ότι αφορά την αμυντική του απόδοση, σημείωσε 7 τάκλιν με ποσοστό επιτυχίας 85,71% και κέρδισε 12 από τις 16 μονομαχίες στο έδαφος, φτάνοντας το ποσοστό επιτυχίας του 75,00%. Επιπλέον, ξεχώρισε και στις εναέριες μονομαχίες, κερδίζοντας 3 από τις 4, με ποσοστό επιτυχίας 75%. Αυτά τα στατιστικά φανερώνουν τις εξαιρετικές του ικανότητες και την επιρροή του στο παιχνίδι.

Η εμπειρία του Κοσμά Ιωάννου στο U17 EURO 2024 λειτουργεί ως ένα σημαντικό σκαλοπάτι στην καριέρα του, προμηνύοντας ένα λαμπρό μέλλον για τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Η συμμετοχή του σε διεθνές επίπεδο αποδεικνύει ότι η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες ευκαιρίες.

Ως Ακαδημία, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον Κοσμά Ιωάννου, που εκπροσώπησε επάξια εμάς και τη χώρα μας σε τόσο υψηλό επίπεδο.