Επιτέλους το πρώτο Super Cup!

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2006 γράφτηκε επιτέλους άλλη μια ιστορική μέρα για το «Θρύλο» της Λεμεσού, αφού μετά από πολλές παρουσίες στον αγώνα για το συγκεκριμένο θεσμό, καταφέρνει επιτέλους να κατακτήσει την ασπίδα της ΚΟΠ (τώρα Super Cup) και να την προσθέσει στην πλούσια βιτρίνα του συλλόγου με τα τρόπαια.

Ο Απόλλωνας εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από την αποβολή του Φλορέα, σε συνάρτηση με το γεγονός των επιτυχημένων αλλαγών στην επανάληψη, από την κόλαση βρέθηκε στον παράδεισο και επικράτησε με 3-1, πανηγυρίζοντας στην ημίωρη παράταση για πρώτη φορά στην ιστορία του την κατάκτηση της ασπίδας.


Στο 42΄ απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεοφύτου, έδιωξε ο Σβαλόφκσι ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες από αριστερά, ο Κόντης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Γεωργίου στο 59΄είχε ένα καλό διαγώνιο σουτ, το οποίο έδιωξε ο Σβαλόφσκι, η μπάλα στρώθηκε στο Μαρκίδη αλλά το σουτ του έφυγε έξω. Στο 74΄ ο Αρίγκ εκτέλεσε κόρνερ, στριφτή κεφαλιά του Πάιβα αλλά πριν από τη γραμμή, Μακρίδης και Μορφής έδιωξαν. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90+2΄ Ο Πάιβα με πλασέ πέτυχε την ισοφάριση και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση.

Πρώτη φάση για τον Αποέλ στο 92΄ με σουτ του Μιχαήλ που αποκρούει στη γραμμή ο Θεοφίλου. Δύο λεπτά αργότερα (94’), από μπαλιά του Πάιβα, ο Σόσιν με κεφαλιά κάνει το 2-1. Στο 98’ ο Φερνάντες με απ’ ευθείας φάουλ σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 115΄ ο Μασάδο έφυγε μόνος αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο και τέλος στο 119΄ ο Πάιβα δίνει ασίστ στο Σόσιν, ο οποίος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξιό κάθετο δοκάρι και μετά στα δίκτυα για να γραφτεί το τελικό 3-1.


Η σύνθεση της ομάδας μας: Σβαλόφσκι, Αντόνε, Κορολόφσκι, (65΄ Μασάδο), Μερκής, Χαϊτάρ, Χαουάρ, Αρίγκ, Αλβάρες (46΄ Θεοφίλου), Σόσιν, Καρίμ (58΄ Πάιβα),  Μπαρούν.