Η πρώτη εκτός έδρας νίκη Κυπριακής ομάδας

Ο «Θρύλος» έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που κέρδισε εκτός έδρας αγώνα σε φάση ομίλων και μετά. Η ομάδα μας είχε τον παραλίγο μοιραίο Σανγκόι (έχασε πέναλτι) για σκόρερ, ενώ μορφή του αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας Χίντι, ο οποίος κατέβασε τα ρολά. Εξαιρετικό το στήσιμο από το Χριστάκη Χριστοφόρου, ο οποίος αμυντικά δεν έκανε το παραμικρό λάθος, ενώ οι αντεπιθέσεις του ήταν για σεμινάριο.

Η Λέγκια μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προσπάθησε να βάλει πίεση στον Απόλλωνα. Βρήκε δοκάρι με τον Οτζιάμα στο 7ο λεπτό, ενώ έβγαινε ψηλά και πίεζε. Στο διάστημα αυτό ο «Θρύλος» κοίταζε να μην κάνει το λάθος και όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.


Με τη Λέγκια να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, η ομάδα μας έψαχνε με αντεπιθέσεις να χτυπήσει. Σε μια από αυτές ο Παπουλής κέρδισε πέναλτι στο 24ο  λεπτό. Ο Σανγκόι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Αμέσως μετά, μάλιστα, ο Χίντι απογειώθηκε σε σουτ του Οτζιάμα.  Έστω και με το χαμένο πέναλτι, οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα και να κρατήσουν λίγο μπάλα. Οι Πολωνοί συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι στον αγώνα, αλλά η άμυνα μας κρατούσε. Το ημίχρονο έληξε 0-0 με τη Λέγκια να είναι μεν πιο επικίνδυνη και να έχει περισσότερες τελικές, όμως ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία με το πέναλτι του Σανγκόι.


Στο 2ο ημίχρονο ο Γκαστόν Σανγκόι πήρε το… αίμα του πίσω στο 56΄, σε μια εξαιρετική αντεπίθεση του Απόλλωνα που ξεκίνησε από τον Παπουλή.  Όλα τα λεφτά ήταν η πάσα του Γκαρσία στο Σανγκόι, που τον έβγαλε μόνο του με το Σκάμπα και ο Αργεντινός αυτή τη φορά ζύγισε καλά και σκόραρε γράφοντας το 0-1 για την ομάδα μας. Η Λέγκια μετά το γκολ προσπάθησε να βάλει μεγαλύτερη πίεση και είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αλλά, πότε ο Χίντι και πότε η καλή άμυνα των κυπελλούχων, δεν την άφησαν. Σε μια φαρμακερή αντεπίθεση ο Παπουλής άλλαξε όμορφα με τον Γκουγιόν, αλλά ο Ελλαδίτης δεν μπόρεσε να κερδίσει το Σκάμπα.  Όσο περνούσε η ώρα, οι Πολωνοί έβαζαν πίεση και είχαν την κατοχή της μπάλας. Οι επιθέσεις ήταν συχνές στην εστία μας, όμως οι περισσότερες απομακρύνονταν από την αμυντική μας γραμμή ή σταματούσαν στον εκπληκτικό  Ίσλι Χίντι, ο οποίος πραγματικά κατέβασε τα ρολά. Εξαιρετικός, ο Αλβανός τερματοφύλακας στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Θρύλου» ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής, για να μην δεχθεί γκολ η ομάδα μας και να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Η σύνθεση του Απόλλωνα στον ιστορικό αυτό αγώνα: Χίντι, Ντέιβιντ, Μερκής, Καρυπίδης, Βασιλείου (89΄ Καταλά), Γκουγιόν, Μεριέμ, Χαμντάνι, Παπουλής, Σανγκόι (86΄ Κωνσταντίνου), Γκαρσία.