Ιστορική απόβαση Κυπέλλου το 2001

Την κατάκτηση του Κυπέλλου της αγωνιστικής περιόδου 2000-2001 πανηγύρισε η ομάδα μας σαν σήμερα (12/5) το 2001 όταν κέρδισε με 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα.

Το ΓΣΠ φιλοξένησε 13,000 Λεμεσιανούς οι οποίοι εξάντλησαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια τα οποία αναλογούσαν στην ομάδα μας, καθώς γέμισαν ασφυκτικά την ανατολική, νότια και το άνω διάζωμα της δυτικής εξέδρας!

 

Οι Απολλωνίστες ταξίδεψαν στη βροχερή πρωτεύουσα για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να κατακτά το Κύπελλο μετά από εννέα χρόνια και τρεις χαμένους τελικούς.

Το συγκρότημα του κ. Ανδρέα Μουσκάλλη είχε στο μυαλό της μόνο το τρόπαιο καθώς η δίψα για τον τίτλο ήταν μεγάλη.

Από πολύ νωρίς έμεινε εκτός στόχων στον θεσμό του πρωταθλήματος και η διάκριση μέσω κυπέλλου αποτελούσε μονόδρομο.

Εκείνο το βροχερό βράδυ της 12ης Μαΐου το «χρυσό» γκολ του αείμνηστου Βίκτορ Ζουμπάρεφ έφερνε το 5ο κύπελλο στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Το γκολ του Καζάκου προήλθε από μια πολύ ωραία προσπάθεια από την δεξιά πλευρά. Ο Ποντικός σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο υψηλόσωμος επιθετικός κέρδισε την καρφωτή κεφαλιά και να διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αυτός ο τίτλος ήταν ο τελευταίος για πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι τερμάτιζαν την καριέρα τους αλλά και ο πρώτος για κάποιους άλλους.

Οι Πάμπος Πίττας και Μιλένκο Σπόλιαριτς πανηγύριζαν για πρώτη φορά κάποιο τρόπαιο ως αρχηγοί ενώ οι Σωφρόνης Αυγουστή, Φίλιππος Φιλίππου, Χρίστος Γερμανός, Κρίστης Θεοφίλου και άλλα παιδιά ζούσαν πρωτόγνωρες στιγμές.

Με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή ο κόσμος, οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία έγιναν ένα.

Ο ουρανός της Λευκωσίας γέμισε πυροτεχνήματα με όλους τους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους.

Το γλέντι συνεχίστηκε και στη Λεμεσό μέχρι τις πρωινές ώρες.

Όσοι δεν ταξίδεψαν στην Λευκωσία περίμεναν τους υπόλοιπους οπαδούς αλλά και την αποστολή στο κέντρο της πόλης για να τους υποδεχθούν.

Σημείο συνάντησης ο κυκλικός κόμβος του Αγίου Νικολάου εκεί όπου στήθηκε μεγάλο πάρτι.

Η ομάδα μας για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε κατά σειρά τις Αλκή, ΑΕΠ, ΑΕΛ και Ομόνοια στην διαδικασία των πέναλτι.

Στον τελικό αγωνίστηκαν οι:

Σωφρόνης Αυγουστή, Κρίστης Θεοφίλου, Φίλιππος Φιλίππου, Πάμπος Πίττας, Γιαννάκης Ποντικός, Δώρος Αρέστη, Μιλένκο Σπόλιαριτς, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Χρίστος Γερμανός, Βίκτορ Ζουμπάρεφ και Κάκος Παπακυριακού.

 

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ