Καταρχήν συμφωνία με την Χάμαρμπι για τον δανεισμό του Τέσφαλντετ Τέκιε

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την καταρχήν συμφωνία με την Hammarby για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Τέσφαλντετ Τέκιε (04/06/1997) υπό τη μορφή δανεισμού μέχρι τον Ιούνιο του 2024 με την ομάδα μας να διατηρεί το δικαίωμα αγοράς των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Ο ποδοσφαιριστής γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1997 στην Ερυθραία και από την παιδική του ηλικία μετανάστευσε στη Σουηδία.

Ο κεντρικός μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τις υποδομές της Σουηδικής Gunnilse με την οποία πραγματοποίησε έξι συμμετοχές και πετυχαίνοντας ένα γκολ σε ηλικία 16 ετών.

Το 2013 ο ποδοσφαιριστής μεταγράφηκε στην Norrköping από την οποία έφυγε ως δανεικός στην Sylvia με την οποία σε δύο χρόνια αγωνίστηκε σε 20 αγώνες σημειώνοντας τέσσερα γκολ.

Το 2015 επέστρεψε στην Norrköping με την οποία συμπλήρωσε 32 συμμετοχές Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 όταν και πήρε μεταγραφή για τη Βελγική Gent χωρίς ωστόσο να σημειώσει κάποια συμμετοχή αφού μετά από έξι μήνες έφυγε και πάλι ως δανεικός για την Östersund όπου αγωνίστηκε σε 37 συνολικά αγώνες πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Την τριετία 2019-2022 ο ποδοσφαιριστής μετακόμισε στην Ολλανδία αγωνιζόμενος με τη Fortuna Sittard με την οποία συμπλήρωσε 86 συμμετοχές και δύο γκολ. Στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 αγωνίστηκε με τη Go Ahead Eagles φτάνοντας σε 10 συμμετοχές και τον Φεβρουάριο του 2023 επέστρεψε στη Σουηδία για λογαριασμό της Hammarby με την οποία συμμετείχε σε 21 αγώνες και πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τη διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων κι ακολούθως θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού