Κύπελλο στον ουρανό της Λάρνακας

Την κατάκτηση του Κυπέλου Κύπρου της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 πανηγύριζε η ομάδα μας σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια.

Στον τελικό της 15ης Μαΐου του 2010 η ομάδα μας τέθηκε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη του ΑΠΟΕΛ στο κατάμεστο ΓΣΖ κερδίζοντας με 2-1.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα μας αφού προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, πήραμε το προβάδισμα με την αξέχαστη κούρσα του Αντόνιο Νούνιεθ και το κοντινό πλασέ του Μουσταφά Μπαγκούρα.

Αυτό το τέρμα σύμφωνα με τον τύπο της εποχής ήταν το γρηγορότερο το οποίο επιτεύχθηκε σε τελικό κυπέλλου στην Κύπρο.

Οι αντίπαλοι έφεραν τον αγώνα στα ίσα στο 23′ με κεφαλιά του Ζεβλάκοφ.

Με τον ίδιο τρόπο ο Γιώργος Μερκής έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας στο 72′ και το κύπελλο έπαιρνε τον δρόμο για τη Λεμεσό.

Η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των φίλων της ομάδας και με το τελικό σφύριγμα στήθηκε τρελό πανηγύρι.

Οι στιγμές μαγικές, αυτές που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής να ζήσει στην καριέρα του.

Όλοι είχαν γίνει ένα και τραγουδούσαν, η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή, οι σημαίες και τα λάβαρα κυμάτιζαν παντού και οι μεγάλες στιγμές έμειναν αποτυπωμένες στη μνήμη όλων.

Στιγμές, γεμάτες παλμό και ενθουσιασμό. Ο γύρος του θριάμβου έγινε όπως είχε προγραμματισθεί με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια, με τον κόσμο να συμμετέχει χορεύοντας έξαλλα και τραγουδώντας, στήνοντας έτσι το δικό του πανηγύρι για την κατάκτηση του έκτου κυπέλλου.

“Ο Απόλλωνας επέστρεψε στο θρόνο του ύστερα από εννέα χρόνια, κατακτώντας τον επίζηλο τίτλο μετά από αγώνα που τα είχε όλα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ” σημείωσε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την επόμενη μέρα.

Η πορεία της ομάδας μας για να φτάσει στο μεγάλο τελικό ήταν δύσβατη και δύσκολη.

Πριν αντιμετωπίσουμε τον ΑΠΟΕΛ χρειάστηκε να αποκλείσουμε τη Νέα Σαλαμίνα, την Ανόρθωση και την ΑΕΛ στον ημιτελικό.