Με το έβδομο στον έβδομο ουρανό!

Η πορεία προς το 7ο κύπελλο ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου 2012 όπου για τον Α΄ γύρο ο Απόλλωνας έπαιζε σε ένα αγώνα με την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς στο Τσίρειο. Εύκολη υπόθεση ήταν το παιχνίδι με τη διαφορά δυναμικότητας μέγιστη και το αποτέλεσμα 5-0. Επόμενος αντίπαλος η Νέα Σαλαμίνα. Στις 23 Ιανουαρίου 2013 εκτός έδρας κερδίσαμε με 1-0 και μία εβδομάδα αργότερα στο Τσίρειο στάδιο πετύχαμε και δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ. Στα προημιτελικά η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με την Αγία Νάπα. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Παραλίμνι στις 20 Φεβρουαρίου και με συνοπτικές  διαδικασίες κερδίσαμε 2-0 και ο επαναληπτικός δύο εβδομάδες μετά (6 Μαρτίου) ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 1-1.

Στην ημιτελική φάση αντίπαλος μας ήταν η ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίσαμε πρώτα στις 10 Απριλίου στη Λεμεσό. Καλύτεροι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα κερδίσαμε με 2-0, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι (17 Απριλίου στο ΓΣΖ), κάνοντας σωστή διαχείριση του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, πήραμε σκορ πρόκρισης (1-1) για το μεγάλο τελικό.


Εκεί αντίπαλος η συμπολίτισσα ΑΕΛ η οποία μπήκε στον αγώνα αποφασισμένη από την αρχή για να επιβάλει το ρυθμό της και να ανοίξει γρήγορα το σκορ. Είχε την εδαφική υπεροχή, αλλά αυτή δεν της επέφερε και τις ευκαιρίες, αφού η αμυντική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα ήταν άριστη. Μετά το εικοσάλεπτο, η δική μας ομάδα άρχισε να βγαίνει πολύ επικίνδυνα στην επίθεση επιζητώντας αυτή το γκολ. Και είχε όντως δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με το Φώτη Παπουλή, ενώ στο 29΄ ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής (Σακέτι) ανέτρεψε το Ρομπέρτο Γκαρσία, αλλά ο Σλοβένος διαιτητής δεν σφύριξε την παράβαση. Πριν τελειώσει το 45λεπτό χάσαμε ακόμα μια ευκαιρία, ενώ η ΑΕΛ απείλησε στο 24’ όταν το πλασέ του Ορλάντο Σα απέκρουσε ο Βάλε.


Το Β΄ μέρος ήταν σχεδόν ισορροπημένο από πλευράς κατοχής της μπάλας. Όμως κυρίαρχος ήταν ο Μπρούνο Βάλε, ο οποίος σταμάτησε την ΑΕΛ σε τρεις περιπτώσεις με τις σπουδαίες αποκρούσεις του. Η τρίτη μάλιστα ήταν και η πλέον καθοριστική, αφού επρόκειτο για πέναλτι. Αυτό συνέβηκε στο 84΄, όταν ο βοηθός διαιτητής υπέδειξε παράβαση σε μαρκάρισμα του Χαμντάνι σε αντίπαλο (Σακέτι). Σε αυτό το διάστημα είχαμε και εμείς τις δύο μεγάλες ευκαιρίες μας με το Φώτη Παπουλή. Η πρώτη στο 53΄ και η δεύτερη στο 89΄, όταν το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι


Έτσι, το παιχνίδι προχώρησε στην ημίωρη παράταση. Στο 95’ ο Καρντόσο που μπήκε αλλαγή λίγα λεπτά πριν, με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 1-0 βάζοντας φωτιά στην κερκίδα μας. Το παιχνίδι πήρε πια άλλη τροπή. Η ΑΕΛ με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί για την ισοφάριση και στις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε, βρήκε πάλι μπροστά της τον Βάλε. Επιπρόσθετα, στο 118ο λεπτό σημειώσαμε και δεύτερο γκολ όταν κερδίσαμε πέναλτι και εκτέλεσε εύστοχα ο Σούρτου. Η ΑΕΛ κατάφερε στις καθυστερήσεις της ημίωρης παράτασης να μειώσει το σκορ σε 2-1.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους χιλιάδες οπαδούς του Απόλλωνα να γίνονται ένα με τους ποδοσφαιριστές και να πανηγυρίζουν το 7ο κύπελλο στην ιστορία μας. Η συνέχεια δόθηκε στους δρόμους της Λεμεσού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ δύο μέρες μετά, ακολούθησε η φιέστα των κυπελλούχων με πομπή στους δρόμους της Λεμεσού και τελικό προορισμό την πλατεία διοικητηρίου στην οδό Ανεξαρτησίας.


Η ομάδα μας αγωνίστηκε με τους Βάλε, Λόπες, Βασιλείου, Μερκή, Αγγελή, Χαμντάνι, Κυριάκου (86΄ Α. Κωνσταντίνου), Θεοδωρίδη (73΄ Παουλίνιο, 93΄ Καρντόσο), Γκαρσία, Σούρτου και Παπουλή.