Ντ. Άντος: Περίμενα τον Απόλλωνα πριν αποφασίσω για το μέλλον μου

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Αυστριακό ποδοσφαιριστή Ντάνιελ Άντος, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα Λεμεσού αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy ο ταλαντούχος τερματοφύλακας.

Ο Ντάνιελ είναι ο πρώτος Αυστριακός ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί με τα κυανόλευκα.

Καλωσόρισες στην ομάδα μας Ντάνιελ. Τι σημαίνει για σένα η μεταγραφή σου στον Απόλλωνα;

Καταρχάς σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Σημαίνει πολλά η ένταξή μου εδώ, καθώς ο Απόλλωνας είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του τόπου, την οποία αντιμετώπισα ήδη κάποιες φορές τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα έκανα και το ντεμπούτο μου στην Κύπρο κόντρα στον Απόλλωνα πριν από δύο χρόνια και δυστυχώς χάσαμε τότε (γέλια). Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ τώρα.

Πως είναι να αντιμετωπίζεις τον Απόλλωνα ως αντίπαλος;

Δύσκολο. Η ατμόσφαιρα ήταν το κάτι άλλο. Οι οπαδοί είναι «τρελοί» για την ομάδα ιδιαίτερα τώρα με το καινούριο γήπεδο που οι κερκίδες βρίσκονται πιο κοντά. Δημιουργούσαν μια φοβερή έδρα που μας δυσκόλεψε πάρα πολύ.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να συμφωνήσεις να έρθεις στον Απόλλωνα;

Αυτό που θα ήθελα να πω είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ εδώ. Είναι μια σπουδαία ομάδα με σημαντική ιστορία, η οποία έχει μεγάλη βάση οπαδών, οργανωμένη δομή από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο του οικοδομήματος και είμαι σίγουρος για την απόφασή μου.

Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες ;

Υπήρχαν πάρα πολλές συζητήσεις με πολλές ομάδες. Και από την Αυστρία και από την Κύπρο αλλά για να είμαι ειλικρινής περίμενα τον Απόλλωνα. Γνώριζα για την περίπτωση του Γιοβάνοβιτς και πως υπήρχε το ενδεχόμενο να φύγει και ζήτησα από τον ατζέντη μου να περιμένει. Υπήρχε ενδιαφέρον προς το πρόσωπο μου τις τελευταίες εβδομάδες αλλά τις τελευταίες ημέρες μετουσιώθηκε σε επίσημη πρόταση. Μόνο και μόνο που υπήρχε η πιθανότητα του Απόλλωνα ήθελα να περιμένω.

Η πορεία σου στην προηγούμενη σου ομάδα ήταν περίεργη. Άρχισες τη σεζόν ως βασικός, ομολογουμένως ήσουν πολύ καλός αφού κέρδισες και το βραβείο «Χρυσά Γάντια» στον πρώτο γύρο αλλά στη συνέχεια παραγκωνίστηκες. Υπήρχε πρόταση για να συνεχίσεις εκεί;

Αρχικά να πω πως η σεζόν άρχισε εξαιρετικά, όχι μόνο για μένα αλλά για όλη την ομάδα. Βρισκόμασταν στην κορυφή μέχρι τον Γενάρη αλλά ξαφνικά άλλαξαν όλα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έχει τα πάνω και τα κάτω του. Κατά τη γνώμη μου είχα καλή απόδοση και είμαι ευχαριστημένος για όσα πρόσφερα στην προηγούμενη μου ομάδα.

Σε ότι αφορά τη συνεργασία μου είναι πως η αλήθεια δεν είχα κάτι επίσημο από την Πάφο, ούτε ενημέρωση για το τι σκέφτονται για εμένα κι έτσι ήμουν ελεύθερος να βρω τον επόμενο μου ποδοσφαιρικό σταθμό.

Είσαι ο πρώτος Αυστριακός που θα φορέσει τη φανέλα του Απόλλωνα. Τι σου λέει αυτό;

Μου κάνει εντύπωση, δεν το ήξερα. Με κάνει χαρούμενο. Ίσως να συμβαίνει επειδή η Αυστρία δεν είναι τόσο πετυχημένη στο ποδόσφαιρο ή επειδή οι κυπριακές ομάδες δεν προσεγγίζουν Αυστριακούς ποδοσφαιριστές.

Τα τελευταία χρόνια όμως γίνεται σπουδαία δουλειά ιδιαίτερα στην πρώην μου ομάδα (σ.σ. Σάλτζμπουργκ) η οποία έχει ένα πλάνο και θεωρείται ότι έχει τις κορυφαίες ακαδημίες στην Ευρώπη.

Υπάρχει κάποιος λόγος για το “33”;

Θα ήθελα το “31”, αυτό είναι το νούμερο που επέλεγα στις προηγούμενες μου ομάδες, αλλά ήταν κρατημένο. Όπως βλέπετε το έχω και σε τατουάζ στο χέρι μου. Το “33” το είχα ξανά στο παρελθόν και πιστεύω ότι θα μου φέρει τύχη.

Ποιο είναι το πρώτο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους οπαδούς του Απόλλωνα;

Ότι είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και που θα αγωνιστώ μπροστά τους στο νέο γήπεδο. Είναι σπουδαίοι οπαδοί και θα προσπαθήσω για το καλύτερο και να εκπληρώσουμε τους στόχους της ομάδας.

Ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό 33.

Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή στον σύλλογο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία αγωνιζόμενος με τα κυανόλευκα.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού