Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Αντριάν Γκούλα

Τις πρώτες του δηλώσεις παραχώρησε ο νέος προπονητής της ομάδας μας κ. Αντριάν Γκούλα.

Ο Σλοβάκος τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας www.apollon.com.cy για τα συναισθήματά του μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, τον τρόπο σκέψης του και για το τι να περιμένει το φίλαθλο κοινό του Απόλλωνα τη νέα σεζόν.

Καλωσορίσατε στον Απόλλωνα. Ποιες είναι οι πρώτες σας σκέψεις μετά από αυτή την εξέλιξη;

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, είναι μεγάλη τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου που θα μπορέσουμε να δουλέψουμε σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Είδα τις εγκαταστάσεις, το γήπεδο και συνέλλεξα πολλές θετικές πληροφορίες για τον σύλλογο και ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά. Ανυπομονώ για αυτή την πρόκληση αφού γνώρισα την ομάδα, τους παίκτες, τους οπαδούς οι οποίοι λατρεύουν την ομάδα τους και αυτό είναι σημαντικό.

Επισκεφθήκατε ήδη το προπονητικό κέντρο και το γήπεδο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Πολύ θετικές, εργάστηκα και στο παρελθόν σε ομάδες με σπουδαίες εγκαταστάσεις όπως η Βικτόρια Πλζεν, η Ντουνάιτσκα και η Ζίλινα αλλά αυτές του Απόλλωνα είναι εξαιρετικές και προσφέρουν ότι χρειάζεται για να δουλέψουμε όπως πρέπει. Ο αγωνιστικός χώρος, το γυμναστήριο, τα δύο γήπεδα στο προπονητικό, το εστιατόριο και τα πάντα είναι επαγγελματικά.

Πως θα περιγράφατε την αγωνιστική σας φιλοσοφία εν συντομία;

Γενικά μου αρέσει οι ομάδες μου να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά να διατηρείται η ισορροπία ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα. Η ιδέα είναι να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού διατηρώντας την κατοχή της μπάλας και πιστεύω ότι με βάση αυτών που έμαθα για τον σύλλογο, πως ταιριάζει με το DNA του. Θέλουμε να ελέγχουμε τον ρυθμό, να αγωνιζόμαστε με επιθετικότητα στη μπάλα και να την επανακτούμε άμεσα κάτι τα οποία είναι κοντά στις αρχές και την ταυτότητα του συλλόγου. Ο σεβασμός, η ομαδικότητα, το ομαδικό πνεύμα είναι στοιχεία που με ώθησαν να έρθω στον Απόλλωνα και είναι κάτι που θέλω να υπάρχουν στις ομάδες όπου εργάζομαι γιατί αυτές οι αξίες είναι και προσωπικές.

Ο σχηματισμός που προτιμάτε είναι το 4-3-3;

Ναι ισχύει, αυτό είναι το σύστημα που προτιμώ αλλά είμαστε πολύ ευέλικτοι. Η εμπειρία μου έδειξε ότι θα πρέπει να μπορούμε να αλλάζουμε ανάλογα με τις συνθήκες των αγώνων και του αντιπάλου αλλά συνήθως παρουσιαζόμαστε με σχηματισμό 4-3-3.

Τέλος, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας και τι να περιμένει από εσάς;

Να περιμένουν ότι θα τα δώσουμε όλα για τον Απόλλωνα και θα παλέψουμε για τα χρώματα του συλλόγου. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους και αυτό είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας.

Θέλω να ανυπομονούν να έρχονται στο γήπεδο ανεξαρτήτως έδρας και να αισθάνονται καλά παρακολουθώντας την ομάδας τους. Αυτό είναι το μέγιστο που μπορούμε να πετύχουμε. Είναι σημαντικές οι νίκες, αυτές δίνουν χαρά στον κόσμο και γι’ αυτό θα προσπαθούμε. Θέλουμε να κτίσουμε πνεύμα νικητή στους ποδοσφαιριστές και θα δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό.