Οι πρώτες δηλώσεις του Μπαμπακάρ Ντιόν

Το μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, Μπαμπακάρ Ντιόν, συστήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy.

Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Είμαι ο Babacar Dione. Είμαι 27 ετών. Μεγάλωσα στο Βέλγιο, αλλά γεννήθηκα στη Σενεγάλη. Προέρχομαι από τη Lokomotiv Plovdiv, στη Βουλγαρία. Αγωνίζομαι ως εξτρέμ. Νομίζω ότι τα κύρια χαρακτηριστικά μου είναι η ταχύτητα, η ντρίμπλα και η δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων από τα πλάγια. Αυτό ελπίζω να φέρω εδώ. Να δημιουργώ ευκαιρίες, να σκοράρω γκολ, να δίνω ασίστ και γενικά να συμβάλλω στην επιτυχία της ομάδας.

Ποιο είναι το προαίσθημα σου για αυτή τη μεταγραφή;

Νομίζω ότι για μένα, είναι ένα βήμα μπροστά. Γι’ αυτό ήμουν ενθουσιασμένος όταν ο ατζέντης μου μου είπε ότι είχα τη δυνατότητα και το ενδιαφέρον από αυτόν τον σύλλογο. Ξέρω ότι είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Ξέρω ότι, αν δεν κάνω λάθος, πριν τρία χρόνια, κατέκτησε το πρωτάθλημα και αγωνίζεται συχνά στην Ευρώπη. Είμαι εξοικειωμένος με τον σύλλογο, οπότε ήμουν πολύ χαρούμενος με το ενδιαφέρον και ενθουσιασμένος να δεχτώ την πρόκληση.

Έχεις κοινούς φίλους που έπαιξαν στον Απόλλωνα ή στην Κύπρο;

Ναι, γνωρίζω λίγο τον Amine Khammas που αγωνίστηκε εδώ στο παρελθόν. Έχουμε κάποιους κοινούς φίλους που έχουν παίξει εδώ. Επίσης, με το Instagram είναι εύκολο να παρακολουθείς και να ενημερώνεσαι. Γνωρίζω κάποιους ανθρώπους που παίζουν στην Κύπρο. Τώρα, κάποιοι από τους πρώην συμπαίκτες μου, ο Pedro Costa, είναι στην Ομόνοια, ο Georgi Minchev στην ΑΕΛ. Επίσης, από την ΑΕΚ, γνωρίζω τον Imad Faraj. Παίξαμε μαζί στη Mouscron. Οπότε, ήδη παρακολουθούσα την Κύπρο λίγο.

Τι στυλ ποδοσφαιριστής είσαι;

Είμαι αριστεροπόδαρος, αλλά μου αρέσει να παίζω και στις δύο πλευρές. Να συγκλίνω προς τα μέσα, να βγαίνω προς τα έξω. Πιστεύω ότι μου ταιριάζει περισσότερο η δεξιά πλευρά.

Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους;

Ναι είχαμε κάποιο ενδιαφέρον, επειδή ήμουν ελεύθερος και νομίζω ότι είχα μια πολύ καλή σεζόν πέρυσι. Ωστόσο όταν έμαθα το ενδιαφέρον από αυτόν τον σύλλογο, έκανα σαφές στον ατζέντη μου ότι ήθελα να έρθω εδώ. Υπήρχαν προτάσεις από την Ολλανδία, την Πολωνία και την Αραβία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεσαι εκτός της πατρίδας σου, πως ήταν η εμπειρία σου στη Βουλγαρία;

Ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό. Νομίζω ότι ήταν μια θετική πρώτη εμπειρία. Γνώρισα καλούς ανθρώπους. Ο σύλλογος ήταν σπουδαίος για μένα, οι φίλαθλοι, η κουλτούρα. Το εκτίμησα και έμαθα πολλά εκεί. Ελπίζω να συνεχίσω εδώ με τον ίδιο θετικό τρόπο.

Τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι από εσένα;

Έναν παίκτη που θα δώσει τα πάντα για το έμβλημα και για την ομάδα. Είμαι εξτρέμ, αλλά ξέρω ότι στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου, ως εξτρέμ, πρέπει να συνεισφέρεις και αμυντικά. Είμαι κάποιος που παλεύει, που ως εξτρέμ, προσπαθεί να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις για την ομάδα να σκοράρει, να σουτάρει, να κάνει σέντρες, να ντριμπλάρει και γενικά να συμβάλλει στην επιτυχία της ομάδας. Βάζω την ομάδα πρώτα και μετά τον εαυτό μου.

Ένα μήνυμα για τους φιλάθλους.

Ελπίζω να μας υποστηρίξουν φέτος και θα κάνουμε τα πάντα για να επιτύχουμε τους στόχους μας.