Οι πρώτες εντυπώσεις του κ. Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ

Δηλώσεις στο επίσημο κανάλι του Απόλλωνα παραχώρησε ο τεχνικός της ομάδας μας κ. Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Ο Γερμανός τεχνικός αφότου μίλησε για τις πρώτες του μέρες στη Λεμεσό, στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τις πρώτες του εντυπώσεις από το προπονητικό κέντρο αλλά και για την πρώτη προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές του.

“Δεν έχω δει πολλά πράγματα από την Λεμεσό μέχρι τώρα καθώς υπάρχουν πολλές συναντήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, είμαι από τη μια συνάντηση στην άλλη. Ο καιρός είναι πολύ καλός και οι προπονήσεις των επόμενων ημερών θα ξεκινούν νωρίτερα.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το προπονητικό κέντρο είναι πολύ καλές και είναι σε υψηλό επίπεδο. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα λιγότερα και σίγουρα είναι σε συγκρίσιμο επίπεδο με τις ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Το γυμναστήριο που έχουμε είναι σαν αυτό που είχαμε σε κάποιες ομάδες που βρισκόμουν στο παρελθόν.

Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να φέρουμε την ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε και ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές τα δίνουν όλα στην προπόνηση καθώς υπάρχει νέος τρόπος χειρισμού τους, συζήτησης, με καινούργιες ασκήσεις. Κοιτάζουμε πάρα πολύ το τρανζίσιον και να φέρουμε την απαραίτητη ενέργεια στο γήπεδο.

Έκαναν πολύ καλή δουλειά (οι ποδοσφαιριστές) και ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Έχουμε τρεις διπλές προπονήσεις στην σειρά, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή. Το Σάββατο είναι το ρεπό τους και μετά θα μεταβούμε στις Πλάτρες. Θα είναι μια έντονη περίοδος αλλά μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται με ικανοποίηση σε ότι τους ζητάμε στο πρόγραμμα των προπονήσεων.

Όλοι μιλούν πολύ για την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης, κι αν μπορούν να τα καταφέρουν να αλλάξουν, αλλά αυτό που λέω εγώ είναι πως πρόκειται για ποδόσφαιρο κι όχι για πυρηνική επιστήμη.

Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την δύναμη των παικτών έξω στο γήπεδο, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η ομάδα είναι πάνω από όλα.

Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε με τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε, είναι όλοι τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κι αθλητές. Πρέπει να βρίσκονται σε φόρμα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».