Παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής της ομάδας μας κ. Αντριάν Γκούλα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/07) δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας μας κ. Αντριάν Γκούλα.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος Νίκος Κίρζης ο οποίος καλωσόρισε τον Σλοβάκο προπονητή, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την νέα συνεργασία και υπογραμμίζοντας ότι ήταν και ο εκλεκτός της διοίκησης και τον περασμένο Δεκέμβριο. Επίσης περιέγραψε τον Γκούλα ως προπονητή που «κτίζει ομάδες», παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και συνεργάζεται με μια δυνατή ομάδα υποστήριξης.

«Καλωσορίζω τον κ. Γκούλα στη μεγάλη οικογένεια του Απόλλωνα και στη Λεμεσό. Είχαμε κάνει και πιο παλιά επαφές, δυστυχώς όμως τότε δεν προέκυψε συμφωνία γιατί ο ίδιος θέλησε να μείνει να γεμίσει τις μπαταρίες του για τον επόμενό του ποδοσφαιρικό σταθμό. Το πρώτο όνομα που μας ήρθε στο μυαλό μετά που πήραμε την απόφαση να μην συνεχίσουμε με τον κ. Ματσίν, ήταν του κ. Γκούλα. Δεν μας πήρε πολύ καιρό να προσάψουμε συμφωνία. Μιλήσαμε πολλές ώρες, συναντηθήκαμε στο Λονδίνο το Πάσχα και συμφωνήσαμε. Είναι ένας προπονητής που… “κτίζει” ομάδες. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε ομάδα. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και είναι στελεχωμένος με μία δυνατή ομάδα η οποία είναι σημαντική για την επίτευξη των στόχων μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Γκούλα ως διοίκηση και θα τον στηρίξουμε. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να κάνει υπομονή και να στηρίξει την προσπάθεια. Κτίζουμε μία ομάδα όχι για το σήμερα αλλά και για το αύριο. Όλοι μαζί θα επαναφέρουμε τον Απόλλωνα εκεί που τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 10 χρόνια».

Ακολούθως ο πρόεδρος εξήγησε το σκεπτικό που τον κάνει αισιόδοξο για τον κ. Γκούλα και στο ότι θα επαναφέρει την σταθερότητα στον πάγκο της ομάδας.

«Ο προπονητής είναι το Α και το Ω της κάθε ομάδας. Όταν δεν υπάρχει σταθερότητα στο θέμα προπονητή, υπάρχουν και οι συνέπειες. Κάτι που είδαμε στον Απόλλωνα, δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα αλλά ήταν το κύριο. Είναι πολύ δύσκολο όταν αλλάζει συνέχεια προπονητές. Πέρασαν 8 τεχνικοί τα τελευταία δύο χρόνια και γι’ αυτό είχαμε και αυτά τα αποτελέσματα.

Βγάλαμε πλάνο για το τι θέλουμε σαν ομάδα, ώστε να μην καθορίζει ο κάθε προπονητής τι θέλει για την ομάδα. Ξέραμε εμείς τι θέλαμε και ο κ. Γκούλα πληρούσε όλες τις απαιτήσεις μας.»

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κ. Γκούλα ο οποίος στην αρχική του δήλωση είπε πως είναι τιμή του να είναι προπονητής του Απόλλωνα και θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για αυτή την ομάδα και τον κόσμο.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους:

Αν ευελπιστεί ότι στον Απόλλωνα θα αναδείξει νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως έκανε στις προηγούμενες του ομάδες:

Στόχος μας είναι η πρώτη ομάδα, ωστόσο θα δούμε και τις ακαδημίες. Έχουμε ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις του 2006 και όσοι έχουν όρεξη να δουλέψουν θα είναι μαζί μας. Μου αρέσει να βγάζω νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θα «ανοίξω» την πόρτα και θα δώσω ευκαιρίες αλλά θα πρέπει να την εκμεταλλευτούν και να αποδείξουν ότι μπορεί να βοηθήσουν.

Για τα στατιστικά του στο παρελθόν και για τον στόχο του:

Τα στατιστικά είναι σημαντικά αλλά κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Στόχος μου είναι να φτάσω τον Απόλλωνα στο πιο ψηλό επίπεδο μέσω της σκληρής δουλειάς. Θέλουμε να υπάρχει καθημερινή πρόοδος. Να επιστρέψει ο Απόλλωνας στην Ευρώπη.

Για το μεταγραφικό του πλάνο:

Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να βρούμε καλούς παίκτες. Συζητάμε καθημερινά με την διοίκηση σε ποιες θέσεις θα ενισχυθούμε. Χρειάζεται πρώτα να τσεκάρουμε το υπάρχον ρόστερ και στην πορεία να βρούμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε. Πάμε για ακόμη 4-5 παίκτες ακόμη.

Τι έμαθε για τον Απόλλωνα πριν έρθει:

Πάντα μου αρέσει να ακούω το όραμα της ομάδας, αυτά που μου είπε ο Πρόεδρος με ικανοποίησε. Είδα βίντεο και πληροφορήθηκα για την ομάδα. Ήταν ένα πολύ καλό βήμα για μένα, ήρθα σε πολύ μεγάλη ομάδα.

Για την φιλοσοφία του:

Μου αρέσει το επιθετικό και κυρίαρχο ποδόσφαιρο, κρατώντας τις ισορροπίες.

Αν ξεχώρισε κάποιους ποδοσφαιριστές:

Είναι μια διαρκής διαδικασία και βλέπουμε μέρα με την μέρα, ποιος έχει ηγετικές ικανότητες στην ομάδα. Ένιωσα ότι υπάρχουν ηγέτες στην ομάδα και είναι σημαντικό. Χρειάζεται να πάρουμε αυτά τα στοιχεία, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι είμαστε ομάδα, είμαστε ένα.

Για τις μεταγραφές που έγιναν:

Χτίζουμε μια νέα ομάδα. Είναι πολύ σημαντική η δυναμική τον παικτών, ο Ζμέρχαλ έχει πολλή ποιότητα. Είναι σημαντικό που μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις. Έχουμε ως στόχο να κατεβεί ο μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα. Θέλουμε να ενσωματώσουμε νεαρούς στην πρώτη ομάδα.

Για το ότι ο Απόλλωνας είχε δύο αποτυχημένες σεζόν:

Βήμα-βήμα, καθημερινή πρόοδος και σκληρή δουλειά αυτό θέλει ο Απόλλωνας.