Στο πρόγραμμα Welcome Through Football για δεύτερη φορά ο Απόλλωνας - Apollon FC

Στο πρόγραμμα Welcome Through Football για δεύτερη φορά ο Απόλλωνας

Η ομάδα μας με μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια ενημερώνει το φίλαθλο κοινό ότι θα συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα “Welcome Through Football” (Καλωσόρισμα μέσω του ποδοσφαίρου) του EFDN (European Football Development Network) στο οποίο θα λάβει μέρος η ομάδα μας μαζί με άλλες δέκα σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες (Everton, FC Emmen, Benfica, Werder Bremen, Sheffield United, Shakhtar, ΑΕΚ Αθηνών, Hearts, KAA Gent και Newcastle United).

Ο Απόλλωνας Λεμεσού επιλέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου για να συμμετέχει στο πρόγραμμα της UEFA Foundation, το οποίο έχει ως στόχο τη φιλοξενία και προσαρμογή των προσφύγων και πιο συγκεκριμένα των μικρών παιδιών στην κοινωνία μας μέσω του ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τετάρτη (06/10) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ίδρυμα Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων της Μητρόπολης Λεμεσού. Ήδη έχουν μαζευτεί τα πρώτα παιδιά και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα ποδοσφαίρου η οποία θα στελεχωθεί με 15 νεαρούς πρόσφυγες αγόρια και κορίτσια από 6 μέχρι 12 ετών οι οποίοι ζουν μόνιμα στην πόλη μας.

Οι συνεδρίες θα αποτελούνται από δυο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και το δεύτερο προπονήσεις ποδοσφαίρου. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από ειδική ψυχολόγο και κοινωνικούς λειτουργούς του οργανισμού τα οποία είχαν ως στόχο την ενδυνάμωση της προσωπικότητας και αυτοπεποίθησης των μικρών προσφύγων.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος αποτελείται από προπονήσεις ποδοσφαίρου οι οποίες θα γίνονται από τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας μας τον κ. Βαλεντίνο Κουλουντή και τον Team Manager της ομάδας μας U19 κ. Πανίκο Καραμανίδη.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική διάκριση για την ομάδα μας, καθώς η συμμετοχή της σε τέτοιου είδους προγράμματα αναγνωρίζεται διεθνώς, για το μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο προσφέρει στην σημερινή δοκιμαζομένη κοινωνία μας.

Το πρόγραμμα “Welcome Through Football” πέρα από την προσαρμογή και τη φιλοξενία των προσφύγων, έχει ως στόχο την δημιουργία ομαδικού πνεύματος και της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας των παιδιών, τη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος για τα παιδιά στην κοινωνία μας, καθώς επίσης την προώθηση του «Ευ αγωνίζεσθαι».

Η ομάδα μας ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της UEFA Foundation και του οργανισμού EFDN δημιούργησε ένα πλάνο δεκατριών μηνών (Οκτώβριο 2021 – Νοέμβριο 2022) για την εκπόνηση του προγράμματος έχοντας ως κυριότερο στόχο να προσφέρει χαρά και χαμόγελο σε παιδιά τα οποία δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα απλά και σημαντικά πράγματα της ζωής και να ζήσουν και να αισθανθούν την μαγεία του λαοφιλέστερου αθλήματος στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο!

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού