Σ. Αυγουστή: “Να εφαρμόσουμε το δικό μας πλάνο”

Στην καθιερωμένη διάσκεψη τύπου πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες μίλησε ο προπονητής της ομάδας μας κ. Σωφρόνης Αυγουστή ο οποίος ανάλυσε τον αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο τον ΟΦΗ για τον β’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa League.

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε «για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, ξέρουμε τις δυσκολίες που θα βρούμε στον αγωνιστικό χώρο γιατί είναι ένα μικρό γήπεδο. Είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι με έναν πολύ καλό αντίπαλο όπως είναι ο ΟΦΗ. Και οι δύο ομάδες επιθυμούσαμε να μην αγωνιστούμε ως αντίπαλοι αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο, ο καθένας θα προσπαθήσει να περάσει στον επόμενο γύρο. Η δική μας ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι, γνωρίζουμε πως στον ΟΦΗ υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να εφαρμόσουμε το δικό μας πλάνο στο γήπεδο. Πιστεύω πολύ στους παίκτες μου, έχουν περάσει αρκετά δύσκολα ματς και ήρθαμε εδώ για να πάρουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τον Έκτορ Γιούστε σχολίασε, «είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και την οικογένεια του, θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Αν καταφέρει να είναι μαζί μας θα είναι σημαντικό όμως αν δεν είναι, τότε ο ποδοσφαιριστής που θα τον αντικαταστήσει θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα».

Σχετικά για τον ΟΦΗ δήλωσε, «έρχομαι πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο, γνώριζα ότι ήταν μικρό αλλά από κοντά είναι ακόμα πιο μικρό. Γνωρίζουμε πως ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να εφαρμόσει το δικό του παιχνίδι όμως και εμείς θα επιχειρήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, κι αν χαθεί η συγκέντρωση τότε θα τιμωρηθείς. Ο αγωνιστικός χώρος είναι μικρός και μπορεί να προκύψει φάση από το πουθενά και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 ή 120 λεπτά ώστε η ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να προκριθεί. Είναι μονά παιχνίδια και αυτό που μετράει είναι η συγκέντρωση».

Για το ότι ο Απόλλωνας θα κληθεί να τεθεί αντιμέτωπος με πρώην ποδοσφαιριστές του, υπενθύμισε ότι ήταν συμπαίκτης με τον Γιώργο Σίμο στην ΑΕΚ Λάρνακα. «Πριν το ποδόσφαιρο υπάρχουν φιλίες αλλά την ώρα του αγώνα κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Ζοάο Πέδρο ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η ομάδα είναι πανέτοιμη. «Περιμένουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, είμαστε προετοιμασμένοι, ξέρουμε τις δυσκολίες αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη».

🔴🎙️ | Παρακολουθήστε ζωντανά τη δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει του αγώνα #OfiApol#ApollonFC #WeAreApollon #UEL #PressConference #ApoPaf

Gepostet von Apollon FC am Mittwoch, 16. September 2020