Το ένατο κύπελλο πάνω στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ

Η προσπάθεια για τη διατήρηση των κεκτημένων στο θεσμό του κυπέλλου ξεκίνησε την 1/2/2017 με εντός έδρας νίκη 2-0 επί της ΑΕΖ για τη Β΄ Φάση της διοργάνωσης ενώ μία εβδομάδα αργότερα με νέα με το ίδιο σκορ, ο Απόλλων «σφράγισε» την πρόκριση στη φάση των «8» του κυπέλλου.

Στην επόμενη φάση αντίπαλος η Ομόνοια όπου στον πρώτο αγώνα στο γήπεδο ΓΣΠ (15/2/2017) πήραμε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης με ισοπαλία 2-2. Η ρεβάνς της 22 Φεβρουαρίου δεν ολοκληρώθηκε αφού στο 82ο αγώνας διακόπηκε εξ υπαιτιότητας οπαδών της αντιπάλου, ενώ ο Απόλλωνας προηγείτο με 3-1. Για το τυπικό σκέλος, η τύχη του αγώνα αποφασίστηκε από τον Αθλητικό Δικαστή, αν και ήταν πασιφανές ότι οι κυπελλούχοι Κύπρου ήταν η ομάδα που θα συνέχιζε στα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Στα ημιτελικά του θεσμού μας περίμενε η Ανόρθωση όπου στις 26 Απριλίου, ο Απόλλωνας ήταν καταιγιστικός κάνοντας… σκόνη και θρύψαλα την αντίπαλο συντρίβοντάς την με 6-0 στο Τσίρειο Στάδιο. Ο επαναληπτικός της 3ης Μαΐου ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα όπου για την ιστορία η ομάδα μας έχασε με σκορ 1-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πήρε την πρόκριση για το μεγάλο τελικό.


Πρόκειται για τον 75ο  τελικό Κυπέλλου Coca-Cola, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 24  Μαΐου 2017 με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Νικήτρια η ομάδα μας με γκολ του Βινίσιους στο 78ο λεπτό κατακτώντας έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο. Στο 61ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντα Σίλβα και ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές.

Ο Απόλλωνας αγωνίστηκε με τους Βάλε, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο (90′ Σέρτζιο), Χ. Κυριάκου, Παπουλή (63’ Γκιέ), Βινίσιους, Σαρδινέρο, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Μάγκλιτσα.

Την επόμενη μέρα (25 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη φιέστα του κυπελλούχου Απόλλωνα, με τους πρωταγωνιστές σε ανοικτό λεωφορείο να διασχίζουν τη Λεμεσό. Η πομπή κατέληξε μπροστά από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, με τον κόσμο να κάνει τη νύχτα-μέρα και να πανηγυρίζει το 9ο Κύπελλο στην ιστορία της ομάδας.