Το έπος της Μόσχας και ξανά στους Ομίλους UEL

Μετά από μια άτυχη πορεία στο θεσμό του πρωταθλήματος, η ομάδα μας κατακτώντας την 3η θέση κατάφερε να πάρει ξανά εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Απόλλωνας ξεκίνησε την πορεία του από τη φάση των πλέι οφ του Europa League και με την κληρωτίδα να τον στέλνει αντιμέτωπο με τη Λοκομιτίβ Μόσχας, μια ομάδα με τεράστιο προϋπολογισμό, που είχε χάσει τον τίτλο του πρωταθλήματος της σεζόν 2013-2014 στις λεπτομέρειες.

Απόλλων – Λοκομοτίβ 1-1

Με τον  Άμπραχαμ Γκιέ Γκιέ στο 80΄, μετά από ωραία συνεργασία με το Ρέζεκ να απαντά στο εξαιρετικό γκολ του Κασάεφ από το 39ο λεπτό, ο «Θρύλος» έφερε στο ΓΣΠ ισοπαλία 1-1 με τη Λοκομοτίβ Μόσχας και έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.


Στο 39ο λεπτό σε μια στιγμή αδράνειας από τα δεξιά, ο Ντενίσοφ με ωραία κίνηση απέφυγε σχετικά εύκολα τους Στυλιανού και Χαμντάνι και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μπρούνο Βάλε, ανοίγοντας το σκορ για λογαριασμό της Λοκομοτίβ. Η ομάδα μας προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να βελτιώσει την επιθετική της εικόνα, τα κατάφερε και δέκα λεπτά πριν τη λήξη, μετά από έξυπνη κάθετη μπαλιά του Ρέζεκ, ο Γκίε πρόλαβε την έξοδο του Γκιγιέρμε και πλάσαρε άψογα για το 1-1. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα μας έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να πάρει μια σημαντική νίκη. Αρχικά ο Γκιέ Γκιέ σούταρε στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Μερκής από κοντά αστόχησε σε νέο σουτ. Η πρόκριση όμως θα κρινόταν μία εβδομάδα μετά στη Μόσχα…

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού (70΄ Μούλντερ), Μερκής, Αντράντε, Βασιλείου (79΄ Τουράμ), Παπουλής, Γκουγιόν, Χαμντάνι, Ρομπέρτ, Μεριέμ (69΄ Ρέζεκ), Γκιέ Γκιέ.

Λοκομοτίβ – Απόλλων 1-4

Ο «Θρύλος» όχι μόνο έκανε την υπέρβαση μέσα στο «Λοκομοτίβ Στάντιουμ», αλλά κυριολεκτικά διέλυσε τη Λοκομοτίβ κερδίζοντας την με 1-4, εξασφαλίζοντας για δεύτερη σερί χρονιά το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Η ομάδα μας «χτύπησε» σε καθοριστικά σημεία, αποδεικνύοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν είναι τα εκατομμύρια που κάνουν την ομάδα, αλλά η θέληση και το πείσμα.


Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο «Θρύλος» μας στο 20΄ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με το Ρέζεκ «παγώνοντας» το «Λοκομοτίβ Στάντιουμ». Σε μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Γκουγιόν έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Ρέζεκ έπιασε την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γκιγιέρμε κάνοντας το 0-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Η ομάδα μας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα της επανάληψης. Αφού πρώτα έχασε καλή ευκαιρία στο 49΄ με τον Γκουγιόν, δύο λεπτά αργότερα πέτυχε και δεύτερο γκολ παγώνοντας για τα καλά τους γηπεδούχους. Ο Σανγκόι έγινε κάτοχος της μπάλας από πλάγια, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε την μπαλιά και ο Παπουλής από κοντά με πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα της Λοκομοτίβ πετυχαίνοντας το 0-2. Μετά και το δεύτερο γκολ, το μόνο που έμενε στους ποδοσφαιριστές μας να κάνουν ήταν απλά να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, ωστόσο οι ίδιοι είχαν διαφορετική άποψη. Με σωστή τακτική, αφού πρώτα διαφύλαξαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, χτύπησαν εκ νέου στο 78΄, με τον Τουράμ να δέχεται την μπάλα από τον Παπουλή από το ύψος της περιοχής και με ένα κεραυνό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκιγιέρμε κάνοντας το 0-3.  Ήταν φανερό ότι οι ποδοσφαιριστές μας είχαν πάρει τον αέρα των γηπεδούχων και έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.  Έτσι στο 84΄ κατάφεραν να πετύχουν και τέταρτο γκολ, δίνοντας διαστάσεις απίστευτου θριάμβου για την ομάδα της Λεμεσού μέσα στη Μόσχα. Ο Λόπεζ, μετά από σέντρα του Ρομπέρτ, έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή γράφοντας το 0-4. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν το σκορ (1-4) ένα λεπτό αργότερα, με τον Παβλουτσιένκο με σουτ μέσα από την περιοχή.

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού, Μερκής, Αντράντε, Ρομπέρτ, Χαμντάνι, Γκουγιόν (87΄ Αγγελή), Μεριέμ (64΄ Τουράμ), Παπουλής (81΄Λόπεζ), Σανγκόι, Ρέζεκ.

Οι αγώνες στον όμιλο


Η ομάδα μας κληρώθηκε στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τη Βιγιαρεάλ την Γκλάντμπαχ και τη Ζυρίχη, όπου δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση, ωστόσο κατάφερε να μαζέψει τρεις βαθμούς με απολογισμό μία νίκη και πέντε ήττες.

Τα αποτελέσματα του Απόλλωνα στη φάση των ομίλων:

1η Αγωνιστική 18/09/2014: Απόλλων – Ζυρίχη 3-2
2η Αγωνιστική 02/10/2014: Βιγιαρεάλ – Απόλλων 4-0
3η Αγωνιστική 23/10/2014: Γκλάντμπαχ – Απόλλων 5-0
4η Αγωνιστική 06/11/2014: Απόλλων – Γκλάντμπαχ 0-2
5η Αγωνιστική 27/11/2014: Ζυρίχη – Απόλλων 3-1
6η Αγωνιστική 11/12/2014: Απόλλων – Βιγιαρεάλ 0-2