Το τρίτο κύπελλο 19 χρόνια μετά

Στην πέμπτη συμμετοχή μας σε τελικό κυπέλλου μπορέσαμε να κατακτήσουμε πανάξια το τρίτο μας κύπελλο. Στον Α΄ γύρο αντιμετωπίσαμε τον Α.Σ.Ορμήδειας, τον οποίο κερδίσαμε στο Τσίρειο 5-0 ενώ στην Ορμήδεια εξήλθαμε ισόπαλοι 3-3. Στην επόμενη φάση αντιμετωπίσαμε τον  Άρη και τον κερδίσαμε και στα δύο παιχνίδια με το ίδιο σκορ (1-0).

Στα προημιτελικά σειρά είχε η  Ένωση, η οποία είχε την ίδια τύχη με τον Άρη και στα δύο παιχνίδια (4-1 στο Τσίρειο και 2-0 στο Παραλίμνι). Στο σκαλί πριν τον τελικό (ημιτελικά) παίξαμε με την Ομόνοια, όπου φέραμε δύο ισοπαλίες. Πρώτα στο Μακάρειο 1-1 και μετά στο Τσίρειο 0-0, περνώντας στον τελικό με το εκτός έδρας τέρμα που πετύχαμε.

Έτσι φθάσαμε στις 23 Ιουνίου 1986 στον τελικό, όπου μετά από κλήρωση των δύο γηπέδων (Μακαρείου και Τσιρείου) αντιμετωπίσαμε στο Τσίρειο τον πρωταθλητή τότε ΑΠΟΕΛ. Σαν πρωταθλητές αγωνιστήκαμε εμείς εκείνη τη μέρα και μετά από πολύ καλή εμφάνιση κερδίσαμε 2-0 και πανάξια κατακτήσαμε το τρίτο κύπελλο στην ιστορία μας.


Σε ολόκληρο σχεδόν το 90λεπτο πρωταγωνιστής ήταν ο Απόλλωνας, ο οποίος στο 57΄ κέρδισε πέναλτι, όταν ανατράπηκε ο Γιαγκουδάκης από τον Ιωαννίδη και ο Κένι έκανε το 1-0. Στο 64΄ ο Σωκράτους πέτυχε το 2-0, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας μετά από 19 χρόνια τίτλο κυπέλλου στον Απόλλωνα.


Η ομάδα παρατάχτηκε στον τελικό με τους: Κονιώτη, Πιερή, Πίττα, Αντρελλή, Χρυσοστόμου, Γιαγκουδάκη, Σωκράτους (88΄ Στυλιανού), Κένι, Χριστοδούλου (81΄ Εφραίμ), Ιωάννου, Τέμπλαρ.