Το τρίτο Super Cup

Ο Απόλλων επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 2-1 στο γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και κατέκτησε το Σούπερ Καπ της σεζόν 2017-18, ο οποίος είναι ο τρίτος στην ιστορία του (αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις κατακτήσει ήταν πάνω στον ΑΠΟΕΛ).


Ο Απόλλων είχε την επιθετική πρωτοβουλία στον αγώνα αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το 9ο λεπτό και έμεινε με δέκα παίκτες στο 71’ μετά από αποβολή του Βασιλείου, κατάφερε όμως να ανατρέψει το σκορ με γκολ του Ντα Σίλβα στο 78’ και του Σκέμπρι στο 87’.

Η ομάδα μας έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 8’ όταν ο Σαρδινέρο βγήκε μόνος, αλλά ο Πάρντο απέκρουσε σωστά. Ο ΑΠΟΕΛ στο 9’ στην πρώτη του ευκαιρία άνοιξε το σκορ με τον Εφραίμ μετά από πάσα του Εμπεσίλιο. Ο Απόλλωνας είχε συνεχώς την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 11’ πάλι με τον Σαρδινέρο και στο 27’ με τον Γιάκολις.


Στο Β μέρος ο Απόλλωνας συνέχισε να πιέζει και στο 49’ σουτ του Σκέμπρι πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 55’ ο διαιτητής μπορούσε να δώσει πέναλτι σε παράβαση του Μοράις πάνω στον Σκέμπρι. Ακολούθησε η αποβολή του Βασιλείου στο 71’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό φάουλ στον Αντωνίου, κάτι που πείσμωσε τους ποδοσφαιριστές μας που κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα,  αρχικά με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα στο 78’ και στη συνέχεια με πολύ ωραίο πλασέ του Σκέμπρι στο 87’ του αγώνα.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Κυριάκου, Βασιλείου, Σακέτι, Σπόλιαριτς (74′ Ζάντερ), Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο, Γιάκολις (46′ Σκέμπρι), Σελάγια (59′ Μάγκλιτσα).