Το όγδοο κύπελλο με Ομόνοια

Τρία μόλις χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου το 2013, ο Απόλλωνας ξαναβρίσκεται στον τελικό του θεσμού, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Ομόνοια στο Τσίρειο στάδιο, μετά από κλήρωση μεταξύ των εδρών των δύο ομάδων.

Για να φτάσει η ομάδα μας στον τελικό του κυπέλλου Coca-Cola της 18ης Μαΐου, απέκλεισε στον Α’ Γύρο το ΘΟΪ Λακατάμιας με 6-1, στο Β΄ γύρο τον Ερμή Αραδίππου με δύο νίκες (3-1 και 1-0), στην προημιτελική φάση την ΑΕΛ (με 2-0 και 1-0) και στην ημιτελική φάση το ΑΠΟΕΛ στη διαδικασία των πέναλτι αφού μετά από δύο συγκλονιστικούς αγώνες που τελείωσαν ισόπαλοι 1-1.


Στον 74ο τελικό του Κυπέλλου Coca-Cola, αντίπαλος όπως αναφέραμε πριν η Ομόνοια Λευκωσίας. Η ομάδα μας άνοιξε νωρίς το σκορ στο 5ο λεπτό με όμορφο σουτ του Παπουλή με το αποτέλεσμα να μένει αναλλοίωτο μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Νωρίς στο δεύτερο μέρος σκόραρε και η Ομόνοια με απευθείας φάουλ του Μαρκάσα στο 51ο λεπτό ενώ το νικητήριο τέρμα για την ομάδα μας το πέτυχε ο Αγγελής Αγγελή με κεφαλιά στο 73ο λεπτό. Η λήξη του αγώνα βρήκε ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και τον κόσμο μας να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 8ου κυπέλλου στην ιστορία του Απόλλωνα.


Η σύνθεση της ομάδας μας: Βάλε, Βασιλείου, Στυλιανού  (69′ Μέζκα), Σακέτι, Αγγελή, Κυριάκου (90′ Χάιμε), Φρέιρε, Παπουλής, Ντα Σίλβα, Γκιέ, Πέδρο (88′ Λόπες).


Την επομένη (Πέμπτη 19 Μαΐου) ανοιχτό λεωφορείο με την ομάδα ξεκίνησε στις 7:00 μ.μ. από τον προαύλιο χώρο της εκκλησιάς του Αγ. Γεώργιου Χαβούζας και αφού πέρασε από κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης μας, κατέληξε στην πλατεία μπροστά από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής φιέστα των κυπελλούχων.