Όσα λέχθηκαν ενόψει Σαμπουρτάλο

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (26/8, 12:00)η διάσκεψη Τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα της ομάδας στο πλαίσιο του Α’ προκριματικού γύρου του UEFA Europa League FC απέναντι στην Saburtalo.

Ο προπονητής της ομάδας μας κ. Σωφρόνης Αυγουστή τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του είναι προετοιμασμένοι για τον δύσκολο αγώνα της Πέμπτης.

Η αρχική τοποθέτηση: «Ξεκινά η Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, με διαφορετικό τρόπο φέτος. Έχουμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι ένας δύσκολος, μονός αγώνας και δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα την οποία παρακολουθήσαμε σε αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημα της χώρας της. Παίζει σαν σύνολο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι από το πρώτο λεπτό για να προκριθούμε. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε στο 100% της ετοιμότητας αλλά δεν σημαίνει πως δεν είμαστε έτοιμοι για να περάσουμε στον επόμενο γύρο.

Μαζί μου είναι ο Βαλεντίν, εκ των αρχηγών της ομάδας. Εύχομαι και φέτος να καταφέρουμε ότι και άλλες χρονιές, να πετύχουμε τον στόχο της εισόδου στους ομίλους. Όλα είναι πιθανά αλλά η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη. Είναι 90 λεπτά και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους».

Για τις απουσίες: «Αυτοί που έλειψαν με τη Δόξα είναι σε καλό δρόμο. Μπένσοπ και Αγκίρε μπήκαν με την ομάδα. Θα δούμε πόσο καλά είναι και αν μπορούν να μας βοηθήσουν αύριο».

Για την προετοιμασία ενόψει του αγώνα: «Έγινε μια πολύ καλή προετοιμασία, όλα πήγαν εξαιρετικά. Την τελευταία βδομάδα βγήκαν κάποια θέματα παρόλο που όλα ήταν στην εντέλεια. Αυτά είναι παιχνίδια για μεγάλους ποδοσφαιριστές και είναι αξέχαστα για κάθε παίκτη. Οι παίκτες είναι 100% έτοιμοι ψυχολογικά. Μπορεί ακόμα να χρειαζόμαστε χρόνο και παιχνίδια στα πόδια μας όμως είναι αγώνες που μπαίνουν στο μυαλό των παικτών και ξέρουν ότι από το πρώτο λεπτό πρέπει να αγωνιστούν με πάθος, δύναμη και αποκλειστικός στόχος είναι η πρόκριση».

Για την ιδιαιτερότητα του μονού αγώνα: «Είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες. Είναι ένα παιχνίδι με μοναδικό στόχο την πρόκριση. Είδαμε και στον αγώνα της Ομόνοιας πόσο δύσκολο ήταν. Το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει αγώνες στα πόδια της έφερε την παράταση. Σημασία έχει η πρόκριση».

Για Πέδρο και Βασιλείου: «Αυτοί οι δυο είναι εκτός».

Για τον Χάμπο Κυριάκου: «Την τελευταία εβδομάδα κάνει κανονικά προπονήσεις με το σύνολο. Θα είναι στην αποστολή».

Για Λάρσον και μεταγραφικά: «Μας ενδιέφερε η περίπτωση του εδώ και πολύ καιρό. Θα ταιριάξει απόλυτα στο πλάνο της ομάδας και θα μας δώσει ποιότητα και ταχύτητα. Στην πορεία αν μπορούμε να κάνουμε ακόμα 1-2 κινήσεις θα τις κάνουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα. Τον Λάρσον τον γνωρίζουμε πολύ καλά από το Ελληνικό πρωτάθλημα.Όλες οι κυπριακές ομάδες προσπαθούν να κλείσουν κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές για να δώσουν ποιότητα. Έτσι κι εμείς. Είναι θετική η διακοπή, θα τον έχουμε μαζί μας με την επανέναρξη. Στην πορεία, αν δούμε ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα κάποιες κινήσεις, θα προχωρήσουμε».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Βαλεντίν Ρομπέρζ: «Ξεκινά η διοργάνωση, με διαφορετικό τρόπο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι ένα 90λεπτο χωρίς τους οπαδούς μας. Υπόσχομαι ότι θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Ποδόσφαιρο