Τελέστηκαν τα εγκαίνια του σταδίου «Αλφαμέγα»

Το όνειρο δεκαετιών χιλιάδων φιλάθλων της Λεμεσού πλέον πήρε σάρκα και οστά, μετά την  πραγματοποίηση της τελετής εγκαινίων το βράδυ της Παρασκευής (25/11) του νέου γηπέδου στο Κολόσσι.

Το στάδιο «Αλφαμέγα» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και στην τελετή παρευρέθηκαν γύρω στους 500 προσκεκλημένους.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: «με αίσθημα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης σας καλωσορίζω όλους. Ιστορική μέρα, μέρα γιορτής για τον κυπριακό αθλητισμό. Αποκαθιστούμε με τον καλύτερο τρόπο την έλλειψη ενός σύγχρονου γηπέδου στη Λεμεσό. Ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι κερκίδες μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 10800 φιλάθλους. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το οδικό δίκτυο».

Παράλληλα ο κ. Μιχαηλίδης απεύθυνε «μια ειλικρινή συγνώμη προς τους πολίτες της Λεμεσού, αναγνωρίζοντας ότι το γήπεδο ζήτημα όντως σας ταλάνιζε για δεκαετίες. Σας ευχαριστώ για την υπομονή. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί μια νέα μέρα για την Λεμεσό».

«Σε αυτή τη μακρά προσπάθεια είχαμε συνεχώς στο πλευρό μας τον Νίκο Αναστασιάδη. Φίλε πρόεδρε, εκ μέρους του φίλαθλου κοινού της Λεμεσού σας εκφράζω την βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Οι αρχιτέκτονες, οι μελετητές και οι εργολάβοι έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ», συμπλήρωσε.

Σε δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως «εάν έλεγα ότι δεν αισθάνομαι συγκίνηση, δεν θα έλεγα την αλήθεια. Εάν έλεγα ότι δεν αισθάνομαι περήφανος το ίδιο θα έπραττα».

«Νιώθω», συνέχισε, «πως η σημερινή μέρα είναι ιστορική για το κυπριακό ποδόσφαιρο, γενικότερα για τον αθλητισμό και αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που ξεκίνησαν το 2014 όταν οι τρεις ιστορικές ομάδες της Λεμεσού συνένωσαν δυνάμεις, αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να ξεπεραστούν τα μέχρι τότε προβλήματα και έτσι να δώσουν τη δυνατότητα στο κράτος να αναλάβει την ευθύνη ανέγερσης αυτού του πραγματικά υπέροχου σταδίου το οποίο θα φιλοξενεί τις τρεις ομάδες και όχι μόνο, αλλά και τις εθνικές και όσες των άλλων ομάδων θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν.  Δεν ήταν χωρίς προβλήματα η όλη πορεία. 2014 και οκτώ χρόνια μετά επιτέλους γίνεται κατορθωτό να εγκαινιάσουμε αυτό το καλλιμάρμαρο. Θέλω να ελπίζω ότι όλοι θα συμβάλουν στο να μην υπάρξουν νέα προβλήματα, να μην δημιουργήσουν νέα προβλήματα».

«Την ίδια ώρα αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου τόσο στους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων, στον πρώην Πρόεδρο του ΚΟΑ φίλο Κλεάνθη Γεωργιάδη, στον νυν Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, στα Δημόσια Έργα, σε όσους συνέβαλαν είτε πρόκειται για αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, μελετητές είτε πρόκειται για κρατικούς αξιωματούχους που συνέβαλαν ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα και να γίνει κατορθωτή η πρόοδος», σημείωσε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα υπέδειξε πως «η έναρξη κατασκευής του έργου συνέπεσε δυστυχώς με την πανδημία. Παρά ταύτα έγινε κατορθωτό, έστω με ελάχιστη καθυστέρηση, να είμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα».

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους, ιδιαίτερα και την κατασκευαστική εταιρεία διότι με συνέπεια ανταποκρινόταν σε κάθε κάλεσμα. Δεν υστέρησε κανένας των όσων εμπλέκονταν ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση να γιορτάζουμε. Κατά τον θεμέλιο λίθο είπα ότι εκεί όπου τα έργα ομιλούν τα λόγια περιττεύουν», συμπλήρωσε.

«Για αυτό», πρόσθεσε, «θα αρκεστώ να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική πορεία, άριστη χρήση του γηπέδου μακράν της βίας. Υπάρχει η απόλυτη ανάγκη, ώστε ιδιαίτερα οι φίλαθλοι μας να χαρούν αυτό το γήπεδο, οι ομάδες μας να χαρούν πραγματικά ένα στάδιο το οποίο αποτελεί το στολίδι της Λεμεσού».

«Εύχομαι κάθε πρόοδο και στα Σωματεία και στο ποδόσφαιρο μας συνολικά. Δεν θέλω με κανένα τρόπο να καταχραστώ του βήματος κάνοντας αναφορά στη συμπαράσταση προς όλες τις ομάδες, προς όλες τις πόλεις, προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε όλοι να νιώθουν ότι δεν υπήρχε Κυβέρνηση της Λεμεσού, αλλά Κυβέρνηση της Κύπρου», υπογράμμισε ο ΠτΔ.

Ακολούθως συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΚΟΑ κα τους προέδρους των τριών ομάδων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκοψε την κορδέλα για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Λεμεσού.

O πρόεδρος του Απόλλωνα κ. Νίκος Κίρζης δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της τελετής ότι πρόκειται πως για μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ομάδας μας αυτή τη δεκαετία. «Δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα. Είναι οι κόποι 10 χρόνων… Είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές αυτής της δεκαετίας για τη διοίκηση και για εμένα. Ξέραμε όταν αναλάβαμε ότι για να μπορέσουμε να ανεβούμε επίπεδο, έπρεπε να γίνει αυτό το γήπεδο και είμαστε περήφανοι τώρα που είναι πραγματικότητα. Δίνει τεράστια δυναμική στον Απόλλωνα, αλλάζουν τα πάντα, ανεβαίνει το επίπεδο και εντός και εκτός γηπέδου. Ένα τεράστιο ευχαριστό στον Νίκο Αναστασιάδη».

Όλη η τελετή όπως προβλήθηκε στο κανάλι του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στο YouTube: