69 χρόνια Απόλλων Λεμεσού – χρόνια πολλά θρύλε!

14 Απριλίου 1954 – 2023

69 Χρόνια Δόξας και Περηφάνιας
69  Χρόνια Ιστορίας και Αγώνα
69 Χρόνια Θρύλου!
69 Χρόνια Απόλλων Λεμεσού!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ… Ένας σύλλογος, μία ιδέα, ένας Θρύλος, που από την ίδρυσή του το 1954 και στην πάροδο των χρόνων… γιγαντώθηκε, μεγαλούργησε, πρόσφερε, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει τόσο στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της Κύπρου, όσο και στον αθλητισμό του νησιού μας.

Ο Θρύλος μας εξακολουθεί να μεγαλώνει καθημερινά. Και ηλικιακά αλλά και ως αθλητική οντότητα.

69 χρόνια μετά από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του και εξακολουθεί να αγωνίζεται με τον ίδιο ζήλο, με περισσότερο πάθος και με ακόμη μεγαλύτερη περηφάνια.

Ένας σύλλογος μέσα από τα σπλάχνα του οποίου αναδείχθηκαν σπουδαίες μορφές του αθλητισμού, μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, αλλά και αγωνιστές – ήρωες, εκ των οποίων αρκετοί βασανίστηκαν, ενώ πολλοί άλλοι θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας. Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες φίλοι του συλλόγου φρόντισαν να κυματίζουν ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία της ομάδας, η οποία φέρει τα χρώματα της μητέρας πατρίδας Ελλάδας και να… μεταφέρουν από γενιά σε γενιά την ιδέα που ονομάζεται ΑΠΟΛΛΩΝ.

Γιατί, ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ είναι υπεράνω προσώπων και καταστάσεων. Γιατί, ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ δημιουργήθηκε για να προάγει τα Εθνικά και Χριστιανικά ιδεώδη, για να συμμετέχει ενεργά κι έχοντας ρόλο πρωταγωνιστή στον κυπριακό αθλητισμό, αλλά και για να υπάρχει μία δυνατή, όπως και ανεξάρτητη κι αντίθετη σε ορισμένες περιπτώσεις, φωνή στην πόλη της Λεμεσού, στην Κύπρο και γενικότερα όπου κυριαρχεί έντονα το ελληνικό στοιχείο.

Μία φωνή, που γίνεται όλο και πιο δυνατή χρόνο με το χρόνο, αφού ο περήφανος κόσμος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ακολουθεί ευλαβικά και χωρίς παρεμβολές τα χνάρια των προγόνων του, παραμένοντας πιστός στις νουθεσίες τους και στα ιδανικά τους, σεβόμενος παράλληλα την ιστορία του αγαπημένου του συλλόγου.

Αυτού του κόσμου που αυξάνεται και πληθύνεται και που αντιστοιχεί σ’ ένα μεγάλο και σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού του νησιού μας.

Ενός κόσμου, που έχει ζήσει μεγάλες και ιστορικές στιγμές, αλλά κι έχει κλάψει και πονέσει γι’ αυτή την ομάδα.

Ενός κόσμου, που ζει και αναπνέει, που ξυπνάει και ονειρεύεται για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Ενός κόσμου, που… μες τη μαγεία του (Απόλλωνα) είναι χαμένος για καιρό και είναι στο πλευρό του από παιδί μικρό.

Για ένα Θρύλο, του οποίου το έμβλημά, ο θεός της μουσικής Απόλλωνας, εμπνέει χιλιάδες φίλους της ομάδας να τραγουδούν για εκείνον υπό τους ήχους της μαγευτικής του λύρας. Να τραγουδούν περήφανα και δυνατά: «Πιο τρελαμένος ήρθα πάλι εδώ, μ’ έναν ιό γαλάζιο στο μυαλό μου… και μια ζωή για σένα τραγουδώ, πιο δυνατά το Θρυλικό το όνομά σου. ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ».

Χρόνια Πολλά Θρύλε θεέ μου.