Hope For Children, Ομόνοια και Απόλλωνας: Όλοι μαζί για την Αναδοχή!

Το “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) σε συνεργασία με τις ποδοσφαιρικές ομάδες Ομόνοια Λευκωσίας και Απόλλων Λεμεσού, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αφιερώνουν το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της β’ φάσης του Πρωταθλήματος CYTA στον σημαντικό θεσμό της Ανάδοχης Οικογένειας, o οποίος στην Κύπρο εντάσσεται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας Αναδοχής που γιορτάζεται στις 31 Μαΐου, ο συγκεκριμένος αγώνας επιδιώκει να ενισχύσει τις προσπάθειες του Hope For Children να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το θεσμό αυτό, με απώτερο σκοπό την εξεύρεση νέων ανάδοχων οικογενειών για τα παιδιά που βρίσκονται υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Κράτους. Η αναδοχή είναι μία εναλλακτική οικογενειακή φροντίδα, η οποία διασφαλίζει την ευημερία των παιδιών και σέβεται τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται μια υγιής, σταθερή και ασφαλής καθημερινότητα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Οι παίκτες των δύο ομάδων κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, θα κρατούν πινακίδες με συμβολικά μηνύματα για την αναδοχή, τονίζοντας έτσι τη σπουδαιότητα και το νόημα του θεσμού αυτού για τις ζωές των παιδιών. Άλλα τέτοια μηνύματα θα βρίσκονται σε φωτεινές πινακίδες του γηπέδου που θα φιλοξενεί τον αγώνα.

Ο Joseph Borghese, Γενικός Διευθυντής του HFC ευχαριστώντας τις δύο ομάδες, δήλωσε “Ο αθλητισμός αναμφισβήτητα έχει τη δύναμη να συνδέεται με τους ανθρώπους, γι’ αυτό και η πρωτοβουλία της Ομόνοιας και του Απόλλωνα να μεταφέρουν στο κοινό της Κύπρου μηνύματα στήριξης και αγάπης προς όλα τα παιδιά είναι ύψιστης σημασίας. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τί μπορούμε να καταφέρουμε όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας βάζοντας το συμφέρον των παιδιών πάνω όλα”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Λευκωσίας, Ανδρέας Δημητρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά “Η συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία του Hope For Children μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Εδώ και χρόνια στηρίζουμε τον Οργανισμό σε διάφορες δράσεις του και πόσο μάλλον τώρα για ένα τόσο σημαντικό σκοπό. Η Ομόνοια ανταποκρίνεται με μεγάλη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στα παιδιά και θεωρούμε σημαντικό να συμβάλλουμε όλοι στην προώθηση τόσο πολύτιμων για την κοινωνία μας θεσμών, όπως αυτόν της αναδοχής”.

Η Κούλλα Σταυρινίδου, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Απόλλωνα Λεμεσού ανέφερε «Είναι με μεγάλη μας χαρά που αποδεχθήκαμε την εισήγηση του “Hope For Children” για να ενισχύσουμε την καμπάνια του οργανισμού η οποία αφορά την εξεύρεση νέων ανάδοχων οικογενειών για τα παιδιά που βρίσκονται υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Κράτους. Χαιρετίζουμε την αξιέπαινη ενέργεια του “Hope For Children” κι ανοίγουμε την καρδιά μας και το σπίτι μας για ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά είναι το αύριο της σημερινής κοινωνίας. Η αναδοχή ενός παιδιού είναι ότι καλύτερο μπορεί να του συμβεί».

Στα πλαίσια του θεσμού αυτού, το Hope For Children υλοποιεί πρόγραμμα για ανάδοχες οικογένειες με χρηματοδότηση και συνεργασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που λειτουργούν ως ο αρμόδιος κρατικός φορέας για το θεσμό της αναδοχής. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό ο Οργανισμός παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στους ανάδοχους γονείς σε όλα τα στάδια της συμμετοχής τους στον θεσμό αυτό με σκοπό να αναλάβουν την φροντίδα παιδιών που βρίσκονται υπό την κηδεμονία της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Το Hope For Children ευχαριστεί θερμά τις ποδοσφαιρικές ομάδες Ομόνοια και Απόλλων για την απαράμιλλη συνεργασία και τη στήριξη των προσπαθειών μας να ενισχύσουμε το θεσμό της αναδοχής και να δώσουμε ελπίδα σε όλα αυτά τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 22103234 ή μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού www.uncrcpc.org.cy