Η έκρηξη

Ως εκ τούτου, σαν έκρηξη έμοιαζαν οι μαζικές ενέργειες που έγιναν το 2005 με μία σειρά εκδηλώσεων να κάνουν την εμφάνισή τους. Εκδηλώσεις που συνεχίζονται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, με αρκετές άλλες να προστίθενται στην πορεία.

Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς; Αρχές της ποδοσφαιρικής περιόδου 2005-06 ξεκίνησε η εκστρατεία ενάντια στο ρατσισμό και τη βία με τον Απόλλωνα να δείχνει κόκκινη κάρτα και να στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Την ίδια περίοδο ξεκίνησαν και συνεχίζονται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα και άλλες μίνι-εκστρατείες, θέλοντας να στείλουμε τα κατάλληλα μηνύματα στον κόσμο, ώστε να αντιληφθεί ότι μέσω του αθλητισμού μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Έτσι, στους αγώνες του Απόλλωνα υπήρχαν και υπάρχουν πανό και ενημερωτικό υλικό, μέσω των οποίων στέλνονται μηνύματα κατά της βίας, της χρήσης ναρκωτικών, αλλά και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως και συμβόλων, ρατσιστικών κι άλλων, που δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο.

Επίσης, πέρασαν μηνύματα για το Fair Play, για τον «Αθλητισμό και τη Γυναίκα», την προστασία του πρασίνου και του περιβάλλοντος, την ασφαλή οδήγηση, τη δωρεά οργάνων και αρκετά άλλα.

Μέσω αυτών των κινήσεων στόχος ήταν να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία γενικότερα κι έτσι στον Απόλλωνα δεν έμειναν εκεί, αλλά προχώρησαν και σε άλλες πολλές ενέργειες.

Πέρα από τα πανό και το ενημερωτικό υλικό, ο Απόλλωνας χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα και προϊόντα του, όπως για παράδειγμα ημερολόγια, αυτόγραφα, επίσημο περιοδικό, επίσημη ιστοσελίδα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να προβάλλει τα σωστά για την κοινωνία μηνύματα.