Η ομάδα του “Welcome Through Football” στο ΓΣΠ

Μία αξέχαστη εμπειρία σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον ποδοσφαιρικό Απόλλωνα έζησαν δεκαπέντε μικρά παιδιά τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Welcome Through Football” (Καλωσόρισμα μέσω του ποδοσφαίρου) του EFDN (European Football Development Network).

Τα παιδάκια αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του ΓΣΠ και βίωσαν από κοντά τις προετοιμασίες και την ατμόσφαιρα ενός ευρωπαϊκού αγώνα, παρακολουθήσαν την προσπάθεια του Απόλλωνα να φτάσει σε μια ιστορική νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο του Ολλανδικού πρωταθλήματος ΑΖ Αλκμάαρ.

Ο Απόλλωνας Λεμεσού επιλέχθηκε για 2η διαδοχική χρονιά από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου για να συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έχει ως στόχο τη φιλοξενία και προσαρμογή των προσφύγων και πιο συγκεκριμένα των μικρών παιδιών στην κοινωνία μας μέσω του ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική δράση για την ομάδα μας, καθώς η συμμετοχή της σε τέτοιου είδους προγράμματα αναγνωρίζεται διεθνώς, για το μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο προσφέρει στην σημερινή δοκιμαζομένη κοινωνία μας.

Το πρόγραμμα “Welcome Through Football” πέρα από την προσαρμογή και τη φιλοξενία των προσφύγων, είχε ως στόχο την δημιουργία ομαδικού πνεύματος και της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας των παιδιών, τη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος για τα παιδιά στην κοινωνία μας, καθώς επίσης την προώθηση του «Ευ αγωνίζεσθαι».

Η ομάδα μας ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του UEFA Foundation for Children και του οργανισμού EFDN δημιούργησε ένα πλάνο, έχοντας ως κυριότερο στόχο να προσφέρει χαρά και χαμόγελο σε παιδιά τα οποία δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα απλά και σημαντικά πράγματα της ζωής και να ζήσουν και να αισθανθούν την μαγεία του λαοφιλέστερου αθλήματος στον πλανήτη.

Τα παιδιά πρόσφυγες είναι πάνω από όλα παιδιά τα οποία πρέπει να ζήσουν και να απολαύσουν τα παιδικά τους χρόνια όπως κάθε παιδί της ηλικίας τους.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ως Απόλλωνας Λεμεσού μας δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά και να τα εντάξουμε στο πρόγραμμα “Welcome Through Football”.

Το κοινωνικό έργο του Απόλλωνα είναι διαχρονικό και δεν σταματά ποτέ.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ