Η πρώτη συνέντευξη του Ντ’Αλμέιδα

Ο Σεσί Ντ΄Αλμέιδα παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας, αναφορικά με τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα.

Τι περιμένεις από αυτή τη μεταγραφή; Τι θέλεις να πετύχεις με τον Απόλλωνα;

Αυτό που περιμένω είναι να επιστρέψω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτός είναι ο στόχος μου. Για παράδειγμα, το Europa League ή το Champions League, να επιστρέψω στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Θέλω να κερδίσουμε κάτι στο πρωτάθλημα και να έχουμε μια εξαιρετική σεζόν. Ο Απόλλωνας κατέκτησε το πρωτάθλημα πριν λίγα χρόνια και ο στόχος είναι να επιστρέψουμε σε αυτό το επίπεδο. Είμαι εδώ γι’ αυτό, για να επιστρέψουμε στο υψηλότερο επίπεδο.

Πώς ήταν η προηγούμενη σεζόν σου;

Ήταν μια εξαιρετική σεζόν. Στην Pau στη Γαλλία, έπαιξα πάνω από 30 παιχνίδια και πολλά ματς με την εθνική. Ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου. Σκόραρα γκολ, έπαιξα πολλά παιχνίδια και θεωρώ πως ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν μου.

Τι στυλ ποδοσφαιριστή είσαι;

Είμαι πολύ δραστήριος κι ενεργός παίκτης στο γήπεδο. Προσπαθώ να δώσω τα πάντα για την ομάδα και τον σύλλογο. Είμαι μαχητής, έχω αγωνιστικό πνεύμα και επιθετικό στυλ. Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν τέτοιο παίκτη. Στα πλεονεκτήματα μου είναι να ανακτώ την μπάλα και να βοηθάω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Θα φέρω αυτό το πνεύμα τόσο στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια. Είμαι ηγέτης στο γήπεδο και οι συμπαίκτες μου με ακολουθούν. Εάν ο αρχηγός χρειαστεί τη βοήθειά μου, θα είμαι εκεί. Η δύναμή μου είναι στο γήπεδο, αλλά θα είμαι παρών όπου χρειαστεί.

Σε ποια θέση προτιμάς να παίζεις περισσότερο, στο “έξι” ή στο “οκτώ”;

Μπορώ να αποδώσω καλά και στις δύο θέσεις. Στο “έξι” αξιοποιώ την ικανότητά μου να ανακτώ την μπάλα, ενώ στο “οκτώ” βοηθώ με τις επιθετικές και αμυντικές μου ικανότητες. Τρέχω πολύ, ανακτώ την μπάλα και δουλεύω για την ομάδα. Αυτό είναι που κάνω στο γήπεδο, είτε ως εξάρι είτε ως οκτάρι. Νιώθω άνετα και στις δύο θέσεις.

Τι γνωρίζεις για το κυπριακό πρωτάθλημα;

Δεν γνωρίζω πολλά, αλλά είμαι σίγουρος ότι το επίπεδο είναι υψηλό, καθώς οι πρώτες οκτώ ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές. Βελτιώνεται συνεχώς με τις επενδύσεις που γίνονται και αναμένεται ένα δύσκολο πρωτάθλημα.

Έχεις δει βίντεο από τον Απόλλωνα, το νέο γήπεδο, τους φιλάθλους;

Έχω παρακολουθήσει κάποια βίντεο από τους φιλάθλους και είναι καταπληκτικοί. Είδα μερικά πράγματα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και που θα αγωνίζομαι για τον Απόλλωνα. Μου αρέσει το πάθος τους.

Θέλεις να πεις κάτι στους φιλάθλους; Τι μπορούν να περιμένουν από εσένα;

Μπορώ να πω στους φιλάθλους ότι θα έχουμε μια εξαιρετική σεζόν. Θα δώσω το 100% για την ομάδα, τον σύλλογο και τους φιλάθλους.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού