Κ. Πεϊσότο: “Ξέρω ποιος είμαι και το τι μπορώ να πετύχω”

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy παραχώρησε ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας της ομάδας μας, Κάρλος Πεϊσότο.

Από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη και στον πρωταθλητή. Θεωρείς ότι είναι το μεγάλο βήμα το οποίο χρειαζόσουν για την καριέρα σου;

Είναι μεγάλο βήμα η μεταγραφή μου στον Απόλλωνα. Πιστεύω ότι είναι τεράστια η ευκαιρία για να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής και θα με βοηθήσει να κυνηγήσω το όνειρό μου. Σίγουρα είναι μεγάλη η διαφορά από τη Β’ στην Α’ κατηγορία ωστόσο πιστεύω στον εαυτό μου και θα δουλέψω σκληρά.

Η περσινή σεζόν ήταν η πρώτη γεμάτη στην καριέρα σου σε επίπεδο Ανδρών. Πως την βίωσες;

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι ήταν πολύ καλή επιλογή το να έρθω στην Κύπρο για λογαριασμό του Ονήσιλου και ευχαριστώ τους ιθύνοντες της ομάδας που πίστεψαν σε εμένα και μου έδωσαν την ευκαιρία για να βρίσκομαι στην ομάδα τους. Με βάση το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ότι ήταν σωστή η επιλογή μου να αγωνιστώ στον Ονήσιλο και εν τέλει να πάρω μεταγραφή στον πρωταθλητή!

Πριν τον Ονήσιλο ποια ήταν η ποδοσφαιρική σου πορεία;

Πριν από δύο χρόνια αγωνιζόμουν στην ομάδα Κ23 της Φαμαλικάο και προηγουμένως βρισκόμουν στην Λεϊσόες. Πιο πριν βρισκόμουν για οκτώ χρόνια στην ακαδημία της Πόρτο. Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας, αυτοί με διαμόρφωσαν ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο.

Ποια είναι τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν ως τερματοφύλακα;

Το πρώτο που θα έλεγα είναι η ταπεινότητά μου και η θέληση για να μάθω περισσότερα. Ξέρω ποιος είμαι και το τι μπορώ να πετύχω. Έτσι θα προσεγγίσω τη φετινή χρονιά, είμαι πρόθυμος να αφομοιωθώ στον σύλλογο και να διδαχθώ από τους καλύτερους. Είμαι νέος, έχω θέληση για να βελτιωθώ και να γίνω όσο καλύτερος μπορώ.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά μου χαρακτηριστικά πιστεύω ότι είμαι αρκετά επικοινωνιακός, θέλω να βοηθώ τους συμπαίκτες μπροστά μου και να τους καθοδηγώ, έχω την ικανότητα να συμμετέχω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας ωστόσο δεν θα ήθελα να περιαυτολογώ. Θα προτιμούσα να μιλούν άλλοι για μένα παρά εγώ.

Όπως είπα και πριν όμως, έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα δουλέψω σκληρά για να γίνω όσο καλύτερος γίνεται.

Θα έχεις να “ανταγωνιστείς” με τον Δημήτρη Δημητρίου και τον Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς στον Απόλλωνα. Ποια είναι η γνώμη σου για τους δύο τερματοφύλακες της ομάδας μας;

Ξεκινώντας από τον Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς, θεωρώ ότι ήταν ο κορυφαίος του πρωταθλήματος, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω κάποια παιχνίδια του Απόλλωνα και ήταν εξαιρετικός τερματοφύλακας. Ανυπομονώ να τον γνωρίσω και να μάθω κάποια πράγματα από αυτόν.

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη, πρόκειται για ένα πολύ νεαρό κι εξελίξιμο τερματοφύλακα με μεγάλη προοπτική και πιστεύω πολύ σε αυτόν.

Ποιες οι εντυπώσεις σου για τον Απόλλωνα γενικότερα αφού παρακολούθησες αγώνες της ομάδας μας;

Είχε έναν ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα, «έπνιγε» τον αντίπαλο και δεν τον άφηνε να αναπτυχθεί χωρίς πίεση. Από κει και πέρα οι μεγάλες ομάδες ξεχωρίζουν από τον κόσμο τους, και οι φίλαθλοι του Απόλλωνα ήταν εντυπωσιακοί, ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια.

 Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού