Πρόγραμμα «Welcome Through Football»

Ο Απόλλωνας Λεμεσού με μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια συμμετείχε στο πρόγραμμα “Welcome Through Football” (Καλωσόρισμα μέσω του ποδοσφαίρου) του EFDN (European Football Development Network) στο οποίο έλαβε μέρος η ομάδα μας μαζί με άλλες τέσσερις σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες (Βέρντερ Βρέμης, Γάνδη, Έβερτον και Έμμεν).

Ο Απόλλωνας Λεμεσού επιλέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου για να συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έχει ως στόχο τη φιλοξενία και προσαρμογή των προσφύγων και πιο συγκεκριμένα των μικρών παιδιών στην κοινωνία μας μέσω του ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα “Welcome Through Football” πέρα από την προσαρμογή και τη φιλοξενία των προσφύγων, είχε ως στόχο την δημιουργία ομαδικού πνεύματος και της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας των παιδιών, τη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος για τα παιδιά στην κοινωνία μας, καθώς επίσης την προώθηση του «Ευ αγωνίζεσθαι».


Η ομάδα μας ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του οργανισμού EFDN δημιούργησε ένα πλάνο τεσσάρων μηνών (Ιούλιο – Οκτώβριο) για την εκπόνηση του προγράμματος έχοντας ως κυριότερο στόχο να προσφέρει χαρά και χαμόγελο σε παιδιά τα οποία δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα απλά και σημαντικά πράγματα της ζωής και να ζήσουν και να αισθανθούν την μαγεία του λαοφιλέστερου  αθλήματος στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο!

Σε συνεργασία και με τη βοήθεια του ιδρύματος Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων και του οργανισμού Hope For Childrenη ομάδα μας δημιούργησε μια ομάδα ποδοσφαίρου η οποία στελεχώθηκε από 20 νεαρούς πρόσφυγες αγόρια και κορίτσια από 7 μέχρι 18 ετών οι οποίοι ζουν μόνιμα στην πόλη μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και είχε διάρκεια τεσσάρων μηνών. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, πραγματοποιήθηκαν δώδεκα συνεδρίες οι οποίες αποτελούνταν από δυο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλάμβανε εκπαιδευτικά σεμινάρια και το δεύτερο προπονήσεις ποδοσφαίρου.