Λοσάδα και Μπράντον: «Θέλουμε να κρατήσουμε την πρόκριση ανοιχτή ενόψει της ρεβάνς»

Ο προπονητής της ομάδας μας, Ερνάν Λοσάδα, και ο ποδοσφαιριστής Μπράντον Τόμας εκπροσώπησαν τον Απόλλωνα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Μπραν για τον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Conference League.

Ο Αργεντινός τεχνικός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την αναμέτρηση απέναντι σε έναν αντίπαλο με έντονη ευρωπαϊκή παρουσία τα τελευταία χρόνια.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι για πρώτη φορά στη Νορβηγία. Χάρη στο ποδόσφαιρο έχουμε την ευκαιρία να επισκεπτόμαστε νέες χώρες και να συμμετέχουμε σε τόσο σημαντικά παιχνίδια. Η Μπραν πραγματοποίησε εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία την περσινή σεζόν, κάτι που αποδεικνύεται και από τις σημαντικές μεταγραφές που πραγματοποίησε, με ποδοσφαιριστές να πωλούνται σε μεγάλα πρωταθλήματα. Αυτό δείχνει την ποιότητα του αντιπάλου μας.»

Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος του Απόλλωνα είναι να παραμείνει απόλυτα ανταγωνιστικός ενόψει της ρεβάνς στη Λεμεσό.

«Το γεγονός ότι θα δώσουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα, όμως πρώτα πρέπει να πραγματοποιήσουμε ένα καλό παιχνίδι εδώ. Γνωρίζουμε την ένταση με την οποία αγωνίζεται η Μπραν, το συνεχές πρέσινγκ και την ενέργεια που τη χαρακτηρίζουν. Θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστεί να αμυνθούμε, όμως ταυτόχρονα πρέπει να έχουμε θάρρος και να παραμείνουμε πιστοί στη δική μας αγωνιστική ταυτότητα, την οποία χτίζουμε τους τελευταίους έξι με επτά μήνες.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους φίλους του Απόλλωνα που ταξίδεψαν στη Νορβηγία.

«Η στήριξη του κόσμου μας, ο οποίος ταξίδεψε τόσο μακριά για να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό για όλους μας.»

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό πλάνο, ο κ. Λοσάδα εξήγησε πως η ομάδα του θα πρέπει να επιλέξει σωστά τις στιγμές που θα ρισκάρει απέναντι στο υψηλό πρέσινγκ των Νορβηγών.

«Θα πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο θάρρος και στη σωστή διαχείριση των στιγμών πίεσης που θα προσπαθήσει να μας επιβάλει η Μπραν, ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να ξεπεράσεις αυτή την πίεση, είτε με κάθετες μπαλιές είτε χτίζοντας το παιχνίδι από πίσω. Πρέπει να αναγνωρίζουμε κάθε φορά ποια είναι η σωστή επιλογή. Αν καταφέρεις να σπάσεις αποτελεσματικά το πρέσινγκ τους, δημιουργούνται σημαντικοί χώροι για να απειλήσεις. Χρειάζεται ισορροπία. Δεν πρέπει να πάρουμε αχρείαστα ρίσκα, αλλά σε ορισμένες στιγμές θα πρέπει να τολμήσουμε αν θέλουμε να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα.»

Για το γεγονός ότι η Μπραν βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, ενώ ο Απόλλωνας βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν, σχολίασε:

«Είναι γεγονός ότι η Μπραν έχει ήδη δώσει 16 αγώνες πρωταθλήματος και αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα. Από την άλλη πλευρά, εμείς είχαμε περισσότερες ημέρες για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι, ενώ εκείνοι αγωνίστηκαν πριν από δύο ημέρες. Όταν τα βάλεις όλα στη ζυγαριά, μόνο ο αγώνας θα δείξει ποιος έχει πραγματικό πλεονέκτημα. Πιστεύω απόλυτα στις δυνατότητες της ομάδας μου και θεωρώ ότι σε τέτοιες αναμετρήσεις οι πιθανότητες είναι πάντα μοιρασμένες.»

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του Μίρε από τη Μπραν, ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει την προσέγγισή του.

«Πρόκειται για σημαντική απώλεια, όμως η Μπραν διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για να καλύψει το κενό. Είναι μια ομάδα με ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία και μπορείς εύκολα να διακρίνεις τη δουλειά του προπονητή της. Δεν πιστεύω ότι η απουσία ενός ποδοσφαιριστή αλλάζει τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα.»

Για τις καιρικές συνθήκες στο Μπέργκεν αλλά και ακολούθως στην Κύπρο, ο προπονητής του Απόλλωνα εξήγησε ότι οι ποδοσφαιριστές πλέον είναι πολύ καλά προπονημένοι και μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Αν βρέξει, ακόμη καλύτερα. Πάντα μου άρεσε να αγωνίζομαι στη βροχή όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Τα γήπεδα εδώ είναι εξαιρετικά και δεν θεωρώ ότι οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν ουσιαστικά τον αγώνα. Πρώτος μας στόχος είναι να διατηρήσουμε την πρόκριση ανοιχτή μετά το αυριανό παιχνίδι. Αν στη συνέχεια οι καιρικές συνθήκες στη Λεμεσό δυσκολέψουν τον αντίπαλο, τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προσαρμόζονται εύκολα και δεν πιστεύω ότι ο καιρός θα κρίνει την πρόκριση.»

Ο κ. Λοσάδα απέφυγε να αποκαλύψει την ενδεκάδα ή να σχολιάσει μεταγραφικά ζητήματα.

«Δεν πρόκειται ποτέ να ανακοινώσω ποιοι θα ξεκινήσουν πριν από έναν αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τις μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή μιλώ μόνο για τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται μαζί μας.»

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, ο Μπράντον Τόμας εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει της αναμέτρησης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε σε ένα τόσο όμορφο γήπεδο. Γνωρίζουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όμως πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και στην πρόοδο που έχουμε σημειώσει τους τελευταίους έξι με επτά μήνες.»

Ο Ισπανός επιθετικός στάθηκε ιδιαίτερα στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον Απόλλωνα.

«Διαθέτουμε ένα εξαιρετικό γκρουπ ανθρώπων. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλο, στο τεχνικό επιτελείο και στη δουλειά που γίνεται στον σύλλογο. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να το απολαύσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας.»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση, ο Μπράντον Τόμας ξεκαθάρισε πως το μυαλό όλων βρίσκεται αποκλειστικά στη Μπραν.

«Δεν σκέφτομαι τίποτα πέρα από το αυριανό παιχνίδι. Είναι το σημαντικότερο για εμάς αυτή τη στιγμή. Αν στο μέλλον προκύψει μια τέτοια αναμέτρηση, θα χαρώ να συναντήσω ξανά ανθρώπους που αγαπώ, όμως σήμερα η μοναδική μας σκέψη είναι η Μπραν.»

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού