Σας ευχαριστώ όλους για όλα!

Μετά από 174 παιχνίδια ως προπονητής του Απόλλωνα, ο κύκλος του Σωφρόνη Αυγουστή κλείνει με επιτυχία.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ετών με τον κ. Αυγουστή στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, ο Απόλλωνας μέτρησε 106 νίκες, 28 ισοπαλίες και 40 ήττες.

Στον θεσμό του πρωταθλήματος είχε απολογισμό 73 νίκες, 19 ισοπαλίες και 21 ήττες. Στον θεσμό του Κυπέλλου 16 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες ενώ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν ο τεχνικός με τις περισσότερες συμμετοχές με τον απολογισμό να θεωρείται θετικός μετρώντας 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και 14 ήττες.

Σε ότι αφορά τους τίτλους και διακρίσεις, ο Απόλλωνας υπό την καθοδήγηση του Σωφρόνη Αυγουστή κατέκτησε ένα κύπελλο και δύο Super Cup. Ταυτόχρονα η ομάδα μας πανηγύρισε δύο προκρίσεις σε ομίλους του UEFA Europa League.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σωφρόνη Αυγουστή είναι το ελάχιστο που μπορεί να πει ο Απόλλωνας και το φίλαθλο κοινό της ομάδας μας.

Ακολουθεί αυτούσια επιστολή του Σωφρόνη Αυγουστή:

Φίλες και φίλοι του Απόλλωνα,

Είναι δύσκολη η στιγμή για μένα προσωπικά να συντάξω την αποχαιρετιστήρια αυτή επιστολή, και να απευθυνθώ σε φίλους και ανθρώπους με τους οποίους έζησα σπουδαίες και μεγάλες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια.

Αισθάνομαι την ανάγκη να το πράξω γιατί πριν από τέσσερα χρόνια ο Νίκος Κίρζης μου έδωσε μια ευκαιρία ζωής, να γίνω επαγγελματίας προπονητής σε μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως τον Απόλλωνα.
Έλαβα πολλά από την ομάδα αλλά της πρόσφερα και αρκετά.

Καθημερινά δούλευα με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος που τόσο πολύ αξίζει αυτή η ομάδα. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, όπως και όλοι μου οι συνεργάτες.

Ακόμη και τώρα είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα την οποία αφήνω είναι σε θέση να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, δίνοντας χαρά στον κάθε Απολλωνίστα.

Δεν έχω κανένα ενδοιασμό και καμία αμφιβολία ότι η ομάδα θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος και τους δυο εγχωρίους τίτλους.

Δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι κύκλοι, και έτσι ο δικός μου κύκλος στον Απόλλωνα έχει κλείσει.
Όλα αυτά τα χρόνια ευτύχησα να βιώσω μοναδικά συναισθήματα και ιδιαίτερες στιγμές σε Κύπρο και Ευρώπη.

Ευχαριστώ όλους τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους είχα άψογη συνεργασία, όλους όσοι συνεργάστηκα στο Κολόσσι και βεβαίως όλο το προσωπικό στα γραφεία της Εταιρείας.

Τέλος οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο του Απόλλωνα ο οποίος με περίεβαλε με αγάπη και στήριξη όλα αυτά τα χρόνια.

Σίγουρα δεν πανηγυρίσαμε μαζί την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ωστόσο ευτυχήσαμε να πανηγυρίσουμε πολλές άλλες επιτυχίες εντός κα εκτός συνόρων.

Σας ευχαριστώ όλους για όλα!

Με εκτίμηση,
Σωφρόνης Αυγουστή