Ο Απόλλωνας στηρίζει το “Hope For Children”

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο Δημόσια (Λτδ) ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια τη συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό “Hope For Children” αποκλειστικά για τους αγώνες της ομάδας μας στη διοργάνωση των ομίλων του UEFA Europa Conference League.

Αρχής γενομένης από τον αγώνα με αντίπαλο την Ντνίπρο-1, το λογότυπο του οργανισμού βρίσκεται στο πίσω μέρος της επίσημης εμφάνισης των ευρωπαϊκών μας αγώνων.

Πιο κάτω μια σύντομη περιγραφή του Οργανισμού:

Tο “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) είναι ένας Διεθνής Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός, με έδρα τη Λευκωσία, ο οποίος ιδρύθηκε με βάση τα πρότυπα και τις αρχές της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το HFC υλοποιεί πολυεπίπεδα ανθρωπιστικά προγράμματα που αφορούν στην προώθηση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών, με προτεραιότητα την ευημερία τους, την εκπαίδευση και την πρόληψη κάθε είδους βίας ενάντια τους καθώς και στη ψυχοκοινωνική και νομική τους στήριξη. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, το HFC έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια σειρά προγραμμάτων μεταξύ των οποίων το «Σπίτι του Παιδιού» για την αποκατάσταση παιδιών θυμάτων σεξουαλικής βίας, τα «Σπίτια της Ελπίδας» που φιλοξενούν στις ιδιωτικές στέγες ασυνόδευτα παιδιά, το Πρόγραμμα Ανάδοχων Οικογενειών, την Εθνική Γραμμή Βοήθειας 1466 που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και οικογένειες για παροχή δωρεάν ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής στήριξης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης για θέματα που αφορούν στη προστασία των παιδιών, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000, την Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116 111, και άλλα.

Εστιάζει παράλληλα και στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία περιλαμβάνουν έρευνα, εκπαίδευση επαγγελματιών και αλλαγή πολιτικών που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών. Διοργανώνει επίσης τακτικά εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα που επηρεάζουν την ευημερία και τα δικαιώματα των παιδιών.

Ο Οργανισμός στελεχώνεται σήμερα από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, αλλά και από εθελοντές. Η ανάπτυξη και λειτουργία του στηρίζεται στους πολίτες, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που εμπιστευόμενοι το έργο του, προσφέρουν έμπρακτη υποστήριξη, μέσω δωρεών και χορηγιών.

Δήλωση γενικού διευθυντή: Joseph Borghese

“Η συνεργασία μας με τον Απόλλων ξεκίνησε το 2014 και μας τιμά ιδιαίτερα που σε μια τόσο σημαντική στιγμή στην ιστορία της ομάδας, με τη συμμετοχή της στη διοργάνωση UEFA Europa Conference League, επιλέγει να προβάλει τον ανθρωπιστικό οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center. Όλα αυτά τα χρόνια, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα σε σχέση με την προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους και ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση και τον κόσμο του Απόλλων που παραμένουν δίπλα μας στηρίζοντας τις δράσεις και τα προγράμματά μας. Κλείνοντας, εκ μέρους των μελών του προσωπικού του Hope For Children ευχόμαστε στον Απόλλων Καλή Επιτυχία.”