Το back to back στη Λευκωσία

Την κατάκτηση του τελευταίου της χρονικά κυπέλλου πανηγύρισε σαν σήμερα η ομάδα μας (24/5) το 2017 στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ.

Σε έναν επικό αγώνα και με την ομάδα μας να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Απόλλωνας κατέκτησε το 9ο του Κύπελλο στην ιστορία του με 1-0.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Βινίσιους με καρφωτή κεφαλιά στο 79ο λεπτό μετά από σέντρα του Ζοάο Πέδρο.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας αγωνιζόταν με ποδοσφαιριστή λιγότερο, λόγω της δεύτερης κίτρινης που αντίκρυσε ο Άλεξ Ντα Σίλβα, έδειξε πίστη στις δυνάμεις της και έχοντας νοοτροπία νικητή δεν άλλαξε την τακτική της και με καθοδηγητή τον Σωφρόνη Αυγουστή πανηγύρισε το 9ο Κύπελλο στον θεσμό κάνοντας μάλιστα και το Back to Back.

«Η υπεροχή και ο εγωισμός του Απόλλωνα έφερε αποτελέσματα με τους παίκτες του Σοφρώνη Αυγουστή αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, να ανοίγουν το σκορ με τον Πάουλο Βινίσιους στο 79′ μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ζοάο Πέδρο. Παίκτες και Σοφρώνης Αυγουστή έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας με τη ψυχή τους το σημαντικό αυτό γκολ από τον Βραζιλιάνο» σημείωσε το Sigmalive στο ρεπορτάζ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Τη βραδιά εκείνη η ομάδα μας κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό κύπελλο, κάτι το οποίο πραγματοποίησε ξανά το 1966 και 1967.

Ο Απόλλωνας αγωνίστηκε: με τους Βάλε, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο (90′ Σέρτζιο), Χ. Κυριάκου, Παπουλή (63’ Γκιέ), Βινίσιους, Σαρδινέρο, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Μάγκλιτσα.


Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ