Μ. Κρμέντσικ: Ο Απόλλωνας προσφέρει όλο το πακέτο που έψαχνα

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Τσέχο επιθετικό Μίκαελ Κρμέντσικ, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα Λεμεσού αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy ο κεντρικός επιθετικός.

Ο Μίκαελ είναι ο έκτος Τσέχος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί με τα κυανόλευκα.

Καλωσόρισες στον Απόλλωνα. Τι σημαίνει για σένα η μεταγραφή σου στην ομάδα μας;

Πρόκειται για μια ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, παρακολούθησα την πορεία της που είχε τα τελευταία χρόνια και αν εξαιρεθεί η τελευταία σεζόν, τη διακρίνει η σταθερότητα, το ότι διεκδικεί τίτλους και πως συμμετέχει στην Ευρώπη. Είδα πως αγωνίζεται σε ένα ολοκαίνουριο και σύγχρονο γήπεδο το οποίο πάντοτε αποτελεί κίνητρο για ποδοσφαιριστές. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Απόλλωνα να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Υπήρχαν άλλες προτάσεις ενώπιών σου αντί του Απόλλωνα;

Υπήρχε ενδιαφέρον αλλά είπα στον ατζέντη μου ότι τα λεφτά δεν είναι πλέον το κίνητρο για μένα. Έψαχνα για μια ομάδα η οποία θα διεκδικεί τίτλους, να είναι οργανωμένη, σε μια ασφαλή χώρα και περιβάλλον για την οικογένεια μου. Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη. Θέλω να οδηγήσω τον Απόλλωνα προς τον τίτλο. Αυτό είναι το κίνητρο μου και γι’ αυτό επέλεξα τον Απόλλωνα.

Επίσης, οι άνθρωποι εδώ μου εξήγησαν το πρότζεκτ τους, το όραμα και τους στόχου της ομάδας οι οποίοι ταιριάζουν με τα θέλω μου. Πρόκειται για μια φιλόδοξη ομάδα η οποία με προσέγγισε πολύ νωρίς δείχνοντας μου πόσο πολύ με θέλει. Είχα την επιλογή να περιμένω αλλά ο Απόλλωνας προσφέρει όλο το πακέτο που έψαχνα και ανυπομονώ για τη συνέχεια.

Συνομίλησες με κάποιον συμπατριώτη σου που αγωνίστηκε στην Κύπρο για τον Απόλλωνα;

Μίλησα με 2-3 φίλους μου οι οποίοι μου εξήγησαν για το επίπεδο του πρωταθλήματος, για τη Λεμεσό και τον Απόλλωνα πιο συγκεκριμένα. Μου είπαν ότι είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, ότι όλα στον Απόλλωνα δουλεύουν άψογα και πρέπει να πας εκεί! Μπορεί η φετινή σεζόν να μην ήταν καλή, αλλά διαχρονικά πρωταγωνιστεί, αγωνίζεται στην Ευρώπη και σίγουρα με σένα θα ανέβει περισσότερο.

Πολλοί παραξενεύτηκαν για τη επιλογή σου να αγωνιστείς στην Ινδονησία την περασμένη σεζόν. Πως ήταν η εμπειρία σου εκεί;

Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και πράγματι ήταν. Μπορεί να πιστεύουν ότι είναι χαμηλό το επίπεδο ποδοσφαίρου, ωστόσο ήταν μια καλή εμπειρία. Ήθελα να πάω για ένα χρόνο, το έζησα και τέλος. Ήταν δύσκολα στην Ινδονησία αφού είναι αρκετή η ζέστη, πολλή υγρασία και μακρινές οι αποστάσεις. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και θέλω να αγωνίζομαι σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Πιστεύεις ότι μέσω του Απόλλωνα μπορείς να επιστρέψεις στην Εθνική ομάδα της Τσεχίας;

Είναι δύσκολο αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και την ομάδα. Αν σκοράρω πολλά γκολ και βοηθήσω την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα, τότε κάτι μπορεί να γίνει.

Τι είδους ποδοσφαιριστής είσαι, ποια είναι τα κύρια σου χαρακτηριστικά;

Είμαι γρήγορος, δυνατός στις μονομαχίες, καλός με το κεφάλι και μπορώ να σκοράρω με πολλούς τρόπους μέσα στην περιοχή. Πιστεύω ότι έχω όλα όσα χρειάζεται ένας κεντρικός επιθετικός.

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από εσένα;

Δεν μπορώ να υποσχεθώ αριθμό γκολ αλλά να περιμένουν ότι θα βοηθήσω την ομάδα με κάθε τρόπο. Είμαι έμπειρος ποδοσφαιριστής με παρουσία σε μεγάλες ομάδες, είμαι ομαδικός που στηρίζει τους συμποδοσφαιριστές του εντός κι εκτός αγωνιστικούς χώρους. Πιστεύω στον εαυτό μου και ανυπομονώ για τη νέα περίοδο. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό 11.

Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή στον σύλλογο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία αγωνιζόμενος με τα κυανόλευκα.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού