Ο πρώτος επίσημος αγώνας και τα πρώτα γκολ

Τα πρώτα βήματα του Απόλλωνα στη Β΄ κατηγορία δεν ήταν αυτά που θα ανέμενε ο πιο αγνός και πιστός υποστηρικτής του, αφού γνώρισε οκτώ ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια που έδωσε για την περιφέρεια Λεμεσού-Πάφου (το πρωτάθλημα χωριζόταν σε δύο περιφέρειες και συγκεκριμένα στην περιφέρεια Λευκωσίας, Λάρνακας και Κερύνειας και στην περιφέρεια Λεμεσού-Πάφου), αλλά αυτό ήταν δευτερεύουσας σημασίας.

Άλλωστε, οι ποδοσφαιριστές απείχαν από τις προπονήσεις, αφού είχαν ως κύριο μέλημά τους τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και την οργάνωση της ΕΟΚΑ και μετά το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και πολλοί, αγνοώντας κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο σπουδαίο και συγκεκριμένα ότι πίσω από το όνομα του ποδοσφαιριστή υπήρχε και το επίθετο Αγωνιστής, χλεύαζαν την ομάδα μας για τα ανεπιτυχή της αποτελέσματα.


Ο Απόλλωνας έδωσε το πρώτο επίσημό του παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να είναι η τυπικά γηπεδούχος στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΓΣΟ, ανήμερα των Χριστουγέννων του 1955 και ημέρα Κυριακή.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν των «κυανόλευκων» με 6-2, με τον Απόλλωνα να αντέχει για ένα ημίχρονο, αφού με τη λήξη του 45λεπτου ήταν πίσω στο σκορ με 2-1. Η ομάδα μας είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 38΄ με γκολ του  Έκτορα, ο οποίος είχε σκοράρει και στο 57΄, μειώνοντας σε 3-2 σ’ εκείνο το χρονικό σημείο -τα πρώτα τέρματα στην ιστορία του Απόλλωνα σ’ επίσημο παιχνίδι.


Η πρώτη ενδεκάδα των «κυανόλευκων» αποτελείτο από τους Νίκο Νικολαΐδη, Λουκά Λαμάρη, Χριστάκη Πέπη, Λάκη, Περικλή Ιωαννίδη, Μιχάλη Αδαμίδη, Σταύρο Ευσταθίου, Γιάννο Περεντό,  Έκτορα, Νίκο Ραγουζαίο και Μέλιο Παναούτα.

Ακολούθησαν ακόμα επτά ήττες μέχρι και την ολοκλήρωση των επίσημων υποχρεώσεων του Απόλλωνα περί τα τέλη Φεβρουαρίου, με την ομάδα της Λεμεσού να τερματίζει στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό και με 10 γκολ ενεργητικό και 39 παθητικό.