Όταν μιλάμε για υγεία

Συγκεκριμένα για την υγεία, καθιερώθηκαν οι ετήσιες επισκέψεις (όχι μόνο δύο και τρεις φορές, αλλά και περισσότερες) σε νοσοκομεία και παιδιατρικά τμήματα, σε διάφορα ιδρύματα, όπως για παράδειγμα το ίδρυμα «Άγιος Στέφανος», σε παιδικές στέγες και γενικότερα οπουδήποτε οι συνάνθρωποί μας ζητούσαν τη βοήθεια και τη στήριξή μας.Επιπλέον, μόνιμη είναι πλέον η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου, όπως σε εκδηλώσεις του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, του Σύνδεσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, όπως επίσης του Συνδέσμου «Κάνε μια ευχή» και του Παιδικού Αναρρωτηρίου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και στο Ραδιομαραθώνιο και στο Telethon. Στόχος, άλλωστε, δεν είναι να βοηθήσουμε μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας κι έχουν ανάγκη από μία αγκαλιά, ένα χαμόγελο και φυσικά καλύτερες συνθήκες ζωής.

Μάλιστα, στις 30 Ιουλίου 2006 είχε διοργανωθεί αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα ανάμεσα στην ομάδα μας και την ομάδα του Μάρκου Παγδατή με όλα τα έσοδα από τον αγώνα να διατίθενται στο Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών παιδιών και στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ενώ και ο Κύπριος τενίστας σε σύντομη τελετή που προηγήθηκε του αγώνα,  παρέδωσε με τη σειρά του προσωπική επιταγή 5.000 λιρών στους εκπροσώπους των δύο ιδρυμάτων.

Ταυτόχρονα, προέκυψαν συνεργασίες και με διεθνείς οργανισμούς, όπως με τους «Hope for Children», «Smile Foundation» και «Make a wish».

Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2007 ο Απόλλωνας είχε χορηγήσει θεατρική παράσταση, τα έσοδα της οποίας είχαν διατεθεί στο ίδρυμα «Smile Foundation», που στόχος του είναι να προσφέρει την καλύτερη ιατρική θεραπεία σε παιδιά που έχουν παραμορφώσεις όπως λαγώχειλο, εγκαύματα και Moebius Syndrome.

Η υγεία, άλλωστε, είναι το υπέρτατο αγαθό που μας χάρισε ο Θεός κι έτσι ο Απόλλωνας δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στις διάφορες προκλήσεις-προσκλήσεις.

Παράλληλα, τόσο από το ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο κι από το οργανωμένο σύνολο των οπαδών μας γίνονται ετησίως αιμοδοσίες (μία ή και δύο φορές) για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Νοσοκομείου Λεμεσού, ενώ κάποιες φορές γίνονται κι εκτάκτως, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει κάποια επείγουσα ανάγκη και να χρειάζεται επειγόντως αίμα κάποιος συνάνθρωπός μας.