Έβδομος τελικός – 4η κατάκτηση

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν, η ομάδα μας πάει για 7η φορά σε τελικό κυπέλλου και μπόρεσε να βάλει στην τροπαιοθήκη της τον 4ο τίτλο σ’  αυτό το θεσμό.

Το ξεκίνημα στον Α΄ γύρο με αντίπαλο τη συμπολίτισσα ΑΕΚ Καθολικής. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν διαστημική και φυσιολογικό ήταν να περάσουμε στη φάση των «16» με δύο νίκες και συνολικό σκορ 7-0, 2-0 το ένα και 5-0 το άλλο παιχνίδι. Στη φάση των «16» αντίπαλος ο Πεζοπορικός τον οποίο συναντήσαμε πρώτα στη Λεμεσό στις 29 Ιανουαρίου 1992, όπου κερδίσαμε με 2-0. Ο επαναληπτικός διεξήχθη δέκα μέρες μετά (9 Φεβρουαρίου) και διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο το σκορ του πρώτου αγώνα, πετυχαίνοντας και δεύτερη νίκη με 1-0.

Στα προημιτελικά αντίπαλος η Ομόνοια Αραδίππου, η οποία υπέκυψε με δύο ήττες (3-0 και 2-1) για να φτάσουμε έτσι στα ημιτελικά με αντίπαλο την Ανόρθωση. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Τσίρειο στις 24 Μαΐου, όπου στο Α΄ μέρος παίχτηκε μέτριο και ισοζυγισμένο παιχνίδι. Στην επανάληψη όμως, κυριαρχήσαμε με την πολύ καλή απόδοση μας, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Στις 31 Μαΐου ήταν ορισμένο το δεύτερο παιχνίδι αυτής της φάσης, ένας αγώνας που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω του ότι και οι δύο ομάδες κατήλθαν με άσπρα παντελονάκια. Τέσσερις μέρες αργότερα (4 Ιουνίου) διεξήχθη τελικά ο αγώνας, τον οποίο κέρδισε ο Απόλλωνας με σκορ 1-0.


Στο μεγάλο τελικό αντίπαλος η Ομόνοια στις 10 Ιουνίου 1992 στο Τσίρειο στάδιο μετά από κλήρωση ανάμεσα σε αυτό και το Μακάρειο στάδιο. Στο 53΄, ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι με τον Πάμπο Πίττα που ανατράπηκε στην περιοχή από τον Παναγιώτου. Εκτελεστής ο Πτάκ και το 1-0 ήταν γεγονός εν μέσω έντονων πανηγυρισμών από τις 7 χιλιάδες των οπαδών μας στη δυτική κερκίδα. Παρά την πίεση που εξάσκησε η Ομόνοια μετά το 53΄ δεν μπόρεσε να σκοράρει (είχε δοκάρι και στις καθυστερήσεις) και το κύπελλο πήγε στην τροπαιοθήκη του Απόλλωνα.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Μ. Χριστοφή, Αντρελλή, Πίττα, Ιωάννου, Π. Χριστοφή, Γιαγκουδάκη, Πτακ, Χρ. Ιωσηφίδη (90΄ Τζιούρας), Πεσίροβιτς, Γ. Ιωσηφίδη (73΄ Κένι) και Μ. Χαραλάμπους.

Η νύχτα μετά το παιχνίδι δεν ήταν για ύπνο. Χιλιάδες οπαδοί του «Θρύλου» πανηγύρισαν την κατάκτηση του 4ου κυπέλλου της αγαπημένης μας ομάδας. Εκατοντάδες αυτοκίνητα σχημάτισαν πομπή, η οποία πέρασε από τους κύριους δρόμους της Λεμεσού και με συνθήματα από τους επιβαίνοντες και κορναρίσματα, δημιουργήθηκε η ανάλογη πανηγυρική ατμόσφαιρα. Η πομπή αυτή κατέφθασε μπροστά από το οίκημα του σωματείου, όπου τους περίμεναν πολλές χιλιάδες κόσμου και οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.