Ο Απόλλωνας στηρίζει τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ατόμων με Αυτισμό

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο συνεχίζει το διαχρονικό κοινωνικό της έργο προχωρώντας στη δωρεά βασικών οικιακών συσκευών προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ατόμων με Αυτισμό και συγκεκριμένα στο νέο πρόγραμμα “Κατοικία Αγάπη” το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων.

Οι συσκευές παραδόθηκαν στη Διευθύντρια της “Κατοικίας Αγάπη” κ. Στέλλα Σοφοκλέους και τη διοικητική λειτουργό του Παγκύπριου Συνδέσμου Ατόμων με Αυτισμό κ. Άντρη Σταύρου.

Η Διευθύντρια της “Κατοικίας Αγάπη”, αφού ευχαρίστησε τον Απόλλωνα για τη δωρεά αυτή, εξήγησε πόσο σημαντική είναι η κάθε προσφορά.

«Η επιθυμία μας για βοήθεια είναι δεδομένη ωστόσο οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι. Χρειαζόμαστε τα αναγκαία για να δημιουργήσουμε και να εξοπλίσουμε μια αξιοπρεπή κατοικία έτσι ώστε τα παιδιά μας να διαθέτουν τα απαραίτητα».

Στη συνέχεια η διοικητική λειτουργός του Συνδέσμου κ. Άντρη Σταύρου μας εξήγησε ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ατόμων με Αυτισμό στηρίζει και βοηθά περισσότερες από 500 οικογένειες στην Κύπρο μέσω των Κέντρων Ημέρας τα οποία λειτουργούν παγκύπρια.

«Αυτό που επιθυμούμε και θέσαμε ως στόχο είναι να βοηθούμε αυτά τα παιδιά να ενσωματώνονται στην κοινωνία, να βελτιώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται με απώτερο σκοπό μια μέρα να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται.

Επιδίωξη μας είναι τα παιδιά να γίνουν όσο πιο αυτόνομα γίνεται και να αυτοσυντηρούνται».

Καταλήγοντας η κ. Σοφοκλέους τόνισε πως το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς όταν διαπιστώσει σημάδια αυτισμού στο παιδί του, είναι η άμεση παρέμβαση και η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση.

Εκ μέρους του Απόλλωνα, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κ. Κούλλα Σταυρινίδου, αφού ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για το τεράστιο έργο που παράγει και τη σημαντική βοήθεια που παρέχει στις οικογένειες των ατόμων με αυτισμό, υποσχέθηκε ότι ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του συνδέσμου και θα αποτελεί αρωγός στην προσπάθειά του.

Εάν επιθυμείτε να βοηθήσετε κι εσείς το έργο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ατόμων με Αυτισμό μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 25343461 ή να επισκεφθείτε τον επίσημο λογαριασμό του συνδέσμου στο Facebook.

https://www.facebook.com/Cyprus-Autism-Association-567295330069366/

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού