Το πρώτο Χ στην Ευρώπη με την Μπαρτσελόνα του Μαραντόνα

Παρά το γεγονός πως είχαμε χάσει από την Ομόνοια μετά από διπλούς τελικούς το τρόπαιο του Κυπέλλου, εντούτοις η ομάδα μας κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέση στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, μιας και οι «πράσινοι» της Λευκωσίας κέρδισαν το νταμπλ εκείνη την ποδοσφαιρική περίοδο (1981-1982). Η κληρωτίδα όμως θα μας παίξει άσχημο παιχνίδι, αφού θα τεθούμε αντιμέτωποι με τη μεγάλη Μπαρτσελόνα, που εκείνο τον καιρό είχε στις τάξεις της το Ντιέγκο  Άρμαντο Μαραντόνα και πολλά άλλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

Απόλλων – Μπαρτσελόνα 1-1

Ο Απόλλωνας, σωστό παλικάρι, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία από το μεγαθήριο που άκουε στο όνομα Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό του Τσιρείου σταδίου, ενώ, αν οι επιθετικοί μας ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια, τότε, ίσως, να πετύχαιναν μια ανεπανάληπτη νίκη που θα ταρακουνούσε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, άσχετα αν στον πρώτο αγώνα οι ισπανοί επιβλήθηκαν με το ευρύ 8-0 (τρία γκολ σημείωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα).

Στο σκορ προηγήθηκαν οι Ισπανοί με τον Μορατάγια στο 38ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο μεγάλος  Άντρος Χριστοδούλου σε 1-1 στο 54ο, ένα σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, κάνοντας υπερήφανους τους 12 χιλιάδες φιλάθλους που πήγαν στο Τσίρειο στάδιο για να δουν την ομάδα μας να αγωνίζεται απέναντι στη φημισμένη Μπάρτσα!

Απόλλων: Κονιώτης, Τέμπλαρ, Γιαγκουδάκης, Γιαγκουδάκης ΙΙ, Κυριάκου, Αντρελλής Ιωάννου, Χριστοδούλου (72΄ Λαμπής), Αγάς, Εφραίμ, Στόρντεϊ (85΄ Βάλτερ).